Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 crvene pastrve (svaka po 400-500 g)
- 300 g smeđih šampinjona
- 2 žlice soja sosa
- 1 dl suhog bijelog vina
- 1 crveni luk
- 3 češnja češnjaka, usitnjenog
- 1/2 žličice svježeg ružmarina, usitnjenog
- 2 dl maslinova ulja
- 70 g maslaca
- ZA BUNDEVU:
- 500 g muškatne ili hokaido bundeve
- 2 češnja češnjaka
- 4 grančice svježeg timijana
- morska sol
- 1 dl maslinova ulja
Priprema
1. korak
Očistite i isfiletirajte pastrve. Od jedne pastrve dobit ćete 2 filea, koja prerežite na pola (2 sendviča po pastrvi). Na decilitru maslinova ulja pirjajte luk i češnjak 4-5 minuta.
2. korak
Dodajte gljive i pirjajte nekoliko minuta, dodajte vino i pirjajte dok većina tekućine ne
ispari. Na kraju dodajte soja sos, ohladite.
3. korak
Umetnite punjenje između pastrve. Zavežite svaki sendvič (dobili ste 4 komada) špagom na 3 mjesta. Zagrijte maslac i decilitar maslinova ulja. Pržite pastrve nekoliko minuta sa svake strane, na srednjoj vatri, ovisno o debljini ribe.
4. korak
Bundevu sa sastojcima stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite 25-30 minuta i poslužite ispod ribe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....