RECENZIJA RESTORANA

U ovom azijskom restoranu u Zagrebu hrana i atmosfera uvijek su dobri, bili smo već puno puta i ponovno ćemo se vratiti

SOI Fusion u zagrebačkoj Ilici uvijek je dobro mjesto za opušteni ručak ili večeru s ekipom. Iako smo u jelima pronašli male zamjerke, i dalje su bila ukusna i rado bismo ih nastavili ponavljati

SOI Fusion Bar već je nekoliko godina pouzdano odredište za ljubitelje azijske fusion kuhinje. Ono što izdvaja ovo mjesto od ostalih sličnih restorana u Zagrebu jest dosljednost u održavanju visoke kvalitete, super urbani look and feel, kao i redovito uvođenje noviteta koji privlače zainteresiranu publiku. Osim što u Swanky Monkeyju, u sklopu kojeg se SOI nalazi, možete uživati u izvrsnoj glazbi i dobrim DJ-ima, naručiti hranu iz fusion bara, ovaj restoran odnedavno nudi i brunch.

image
Privatna arhiva

Ljetnu večeru započeli smo ugodnim smještajem na funky terasi restorana, koja je dovoljno zaštićena od jakog sunca, a istovremeno omogućava osjećaj otvorenosti i slobodnog disanja. Uživali smo u nekoliko finih, osvježavajućih napitaka – ledenom čaju od hibiskusa s bobicama, malinama, jagodama, sirupu od smokvinih listova te Kocha kombuchi od đumbira i hibiskusa, kao i lavande i limuna. Sva pića bila su odlična; za ljubitelje piva tu su opcije iz Zmajske pivovare, Varionice i Brloga. Ima tu i nekoliko dobrih vina, koktela i ostalih bezalkoholnih pića.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Za predjelo smo naručili gyoze od piletine (8 eura), panko panirane jumbo kozice (8 eura) i parena peciva sa salatom od jastoga i surimi rakova (8 eura). Gyoze su bile ukusne i lijepo začinjene, s hrskavim kineskim kupusom i suptilnom notom đumbira. Međutim, jedan od začina bio je pomalo gorkast, što je narušilo inače izvrstan dojam.

image
Privatna arhiva

Jumbo kozice bile su ukusne, ali ne baš "jumbo", a paniranje je bilo gotovo jednako debelo kao i sama kozica, što nije idealno. Poslužene su uz wasabi umak koji bi mogao biti ljući. Najbolje predjelo bila su parena peciva – sočna, savršeno hrskava, ljutkasta i mekana (nećemo ulaziti u detalje koliko je jastoga, a koliko surimi rakova bilo u salati).

image
Privatna arhiva

Za glavno jelo znali smo da ćemo odabrati Katsu piletinu, koju smo ovdje već nebrojeno puta jeli (13 eura). Ovaj put odlučili smo je upotpuniti Zelenim curryjem (12 eura), Pad Thaijem (13 eura) i Khao SOI ramenom (13 eura). Katsu piletina bila je izvrsna kao i uvijek, hrskavo panirani pileći zabatak poslužen uz coleslaw salatu, marinirani daikon, edamame, svježi krastavac i tonkatsu umak. Povrće je lijepo osvježilo i uravnotežilo dubok okus tonkatsua.

image
Privatna arhiva

Drugo najbolje jelo bio je Zeleni curry, iako ga ne bismo nužno nazvali drugim najboljim, već jednostavno još jednim odličnim jelom. Savršeno kuhana riža bila je uronjena u zeleni curry temeljac, korijander i kokosovo mlijeko. Masnoća paste lijepo se odvojila, što je ključno za dobar curry (a događa se samo ako pastu dobro prepržite prije dodavanja tekućih sastojaka), a okusi su bili fantastični – palčevi gore.

image
Privatna arhiva

Pad Thai nije nužno jelo koje bismo vam preporučili u ovom restoranu, iako je imalo sve bitne sastojke – rezance, jaja, kikiriki (kojeg je moglo biti više zbog hrskavosti, ne okusa), kineski kupus, lijepo pečenu piletinu i odličan dimljeni tofu – koji je bio najbolji sastojak jela.

image
Privatna arhiva

Ramen izgledom ne podsjeća na ramen na koji ste navikli; temeljac je nešto gušći i više podsjeća na curry, a sadrži paitan temeljac, kokosovo mlijeko, žutu curry pastu, karaage prženu piletinu, jaje i pržene rižine rezance. Prženi rezanci dodaju hrskav i zanimljiv touch, temeljac je ukusan i divno osvježavajući, blago ljutkast. Iako je bio ukusan, držimo se klasike kad je ramen u pitanju – tonkotsu ramen bi možda bio bolji izbor – ali ovo ide nas.

image
Privatna arhiva

Porcije su količinski odlično uravnotežene, ostalo nam je mjesta taman još i za desert – spring rolice s bananom, sladoled od kokosa i kaya džem od kokosa i pandana. Sladoledu je mrvu nedostajalo kokosa, spring rolice su bile zanimljive i hrskave, a desert sveukupno vrlo dobar.

image
Privatna arhiva

SOI je opušteno mjesto u kojem se uvijek osjećate dobrodošlo, vibra je uvijek nekako posebno pozitivna. Grad vam je nadomak ruke, a vi ste u restoranu koji ima baš takvu vibru i još vam nudi vrlo dobru hranu i genijalan ambijent. A kad noć padne i odličnu "ziku". Bili smo već nebrojeno puta, doći ćemo ponovno još puno puta.

SOI Fusion Bar

Adresi: Zagreb, Ilica 50, Zagreb

Hrana: 8/10

Ambijent: 9/10

Usluga: 9/10

Cijena: €€

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 19:32