ENGLISH VERSION BELOW
Ovaj mjesec u sklopu
FBI rukavica
istražujemo
Masaterin blog Recepti iz moje bilježnice
.
Snježanin blog prepun je finih i ukusnih jela i kolača, a osim
domaćeg kruha
koje sam već davno isprobala i fenomenalnih
čupavaca
, odluka je pala na
Ruske kape ili šubare
, koje su nas oduševile. Ruske kape sam sad prvi put radila jer ih obično radi moja mama, a i nekako sam sklonija pravljenu torti nego kolača. Jedan od razloga je što ne znam baš lijepo i ravnomjerno izrezati kolač, a kod torte baš ne mogu puno pogriješiti. Dakle, šubare su planule prebrzo, prefine su i jako dekorativne, naizgled se čini da ima puno posla, a u stvari uopće nema i što je najbolje odmah se mogu konzumirati Potrebno Vam je slijedeće:
Tijesto za dvije kore (
originalni recept
)
12 jaja
12 žlica šećera
10 žlica vode
3 žlice kakaa u prahu
pola praška za pecivo
25o g brašna
Bijela krema
0,5 l mlijeka
5 žlica brašna
1 vanilin šećer
15o g šećera
125 g margarina
100 g šećera u prahu
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
5o g margarina
2 žlice ulja
150 g kokosa
Pećnicu zagrijte na 180 C. Za tijesto umutite bjelanjke sa 50 g šećera. Žumanjke i 100 g šećera pjenasto umutite, dodajte vodu, brašno izmiješano s praškom za pecivom i kakao kojeg ste prosijali. Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka. Dva lima od pećnice obložite papirom za pečenje te stavite peći u zagrijanu pećnicu svako tijesto po 20 min na 180 C.
Za kremu skuhajte mlijeko, brašno, 150 g šećera i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu dodajte pjenasto izrađeni margarin sa 100 g šećera u prahu. Od biskvita režite krugove sa najmanjom čašom ili kalupom. Spojite po dva kruga kremom, premažite kremom stijenke spojenih krugova i uvaljajte u kokosovo brašno. Na kraju gornji dio šubara premazati čokoladnom glazurom.
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
RUSSIAN HATS – buttercream cakes with coconut (origin recipe here)
For the two cake layers
12 eggs
12 tbs sugar
10 tbs water
3 tbs s cocoa powder
7 g baking powder
250 g flour
Butter cream
500 ml milk
5 tbs flour
1 vanilla sugar
150 g sugar
125 g butter
100 g confectioner`s sugar
Chocolate glaze
100 g dark chocolate
50 g butter
2 tbs oil
150 g coconut flour
For the two cake layers
Preheat oven to 180 C. Line two 33 x 34 cm pans with baking paper. Sift together flour, baking powder and cocoa. Beat the egg whites until soft peaks form, gradually add 50 g sugar. Beat the egg yolks and 100 g sugar, add water and flour mixture. Mix well until smooth. Gently fold in the egg whites. Pour the batter equaly between two baking pans and bake for 20 minutes or until a toothpick inserted in the center comes back clean. Let it cool and cut out small rounds with glass or cookie cutter.
Butter cream
Combine milk, flour, 150 g sugar and vanilla sugar in a medium saucepan set over medium heat. Cook and stir until thick, let it cool. Combine butter and 100 g confectioner’s sugar and beat until well combined and fluffy. Add the butter mixture into cooled milk and flour mixture, beating to spreading consistency. Spread top of each round with cream, then top with another round. Frost the sides of cake and roll each cake into coconut flour.
Chocolate glaze
Melt chocolate, butter and oil in a bowl set over barely simmering water. Spread top of each cake with chocolate glaze. Let it cool.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....