To su činjenice. Ako dobro prepržite mljeveno meso ono će ploučiti hrskaviji, ukusniji i zanimljiviji rezultat. Evo kako da mljevenoj govedini, junetini, svinjetini ili janjetini pokažete poštovanje koje i zaslužuje!
Korak 1.
Osušite sirovo meso na kuhinjskom ružniku i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Ovo će spriječiti da se vaše meso počne pariti u tavi, a prženje mesa koje je na sobnoj temperaturi će osigurati da se peče puno ravnomjernije.
Korak 2.
Meso dodajte na jako vruću tavu u koju ste prethodno ulili MALO maslinova ulja. Rasporedite meso u jedan sloj i LAGANO ga razlomite kuhačom. Zatim ga više ne dirajte! Ne želite miješati mljeveno meso prije nego dobije malo konkretniju teksturu.
Korak 3.
Kada uočite da je vaše meso počelo poprimati hrskave rubove, upotrijebite lopaticu i preokrenite veče komadiće na drugu stranu. Pustite i da druga strana dobije lijepu zlatno smeđu boju. Kada to postignete, tek onda sve razlomite na manje komadiće i začinite. Ne želite dodavati začine prije nego meso poprimi dobru boju jer će oni iz njega početi izvlačiti tekućinu te će ovaj postupak u tom slučaju biti teži.
Sad je vrijeme da naučeno pretvorite u praksu! Isprobajte naše odlične recepte s mljevenim mesom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....