Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 500 g crvenog kupusa
- 140 g morske soli
- 3 jabuke
- 500 ml jabučnog octa
- 200 ml crvenog vina
- 400 g šećera
- 2 žličice papra u zrnu
- 2 žličice klinčića
- 2 žličice sjemeki goruščice
- 6 listova lovora
Priprema
1. korak
Naribajte kupus i posolite te ga ostavite stajati 2-3 sata. Stiskajte ga između šaka tako da ocijedite vodu. Ogulite jabuke i narežite na komadiće. Dodajte ih u kupus. U posudu stvaite jabučni ocat, crveno vino i šećer. Zagrijavajte do vrenja. Smanjite vatru i pustite da kipi desetak minuta da se reducira tekućina.
2. korak
U dobro oprane i osušene staklenke slažite kupus s jabukama, tako da između redova stavite klinčić, papar, sjemenke goruščice i lovor. Staklenke prelijte s vrelom mješavinom vina i octa. Dobro ih zatvorite pa poslažite u pečnicu pa pasterizirajte na 80°C sat vremena. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....