KRAJ LJETA U ZAGREBU

Gdje na ručak, usputnu pizzu i sladoled? Imamo nekoliko dobrih prijedloga ako ste se tek vratili u grad

Na našem popisu nalazi se nekoliko novih mjesta, ali i festivali koji se sada održavaju na različitim mjestima u gradu. Za svakog ponešto!

S dolaskom rujna Zagreb se ponovno puni i većina onih koji su ljeto proveli na moru, sada se vraća u metropolu. Srećom, grad je živ i na nekoliko adresa istovremeno održavaju se gastro festivali, a otvorilo se i nekoliko zanimljivih mjesta koja, ako do sada niste, vrijedi obići. U nastavku ostavljamo popis.

NOVA MJESTA: TRI IDEJE ZA RUČAK I DESERT U GRADU

U slučaju da ste zbilja cijelo ljeto proveli van Zagreba, možda će vas posebno zainteresirati nekoliko novih mjesta koja su se u posljednje vrijeme otvorila. Jedno vam odmah može poslužiti kao ideja za slasni ručak, drugo kao ideja za brzinski ručak s nogu, dok jurite na drugu adresu, a treća za desert kada već sve obavite i zaželite se slatkog osvježenja.

Na ručak, dakle, svratiti možete u novootvoreni restoran koji nudi samo jela s piletinom, smješten je na mjestu nekadašnjeg Burgeraja, u Preradovićevoj 13, i nosi naziv Kokoš & sendviči. Otkad se prije nešto više od mjesec dana otvorilo, za ovo mjesto čuli smo dosta pohvala pa, ako vam se jede piletina i želite isprobati nešto novo, možda je upravo to dobra ideja za slasni ručak u centru. Više pročitajte ovdje.

image
Privatna Arhiva/

Ako, pak, žurite i želite pojesti nešto usput, ali ne želite da to bude klasično pecivo iz pekare, svratite u Vlašku ulicu na broj 95, gdje je nedavno otvorena pizzerija Grandma Fogg. Nude pizzu na komad i birati možete između nekoliko više nego primamljivih opcija. Mi smo uvijek raspoloženi za klasičnu margherita, a odlično nam zvuči i ona s rapinima i slaninom. Cijelu priču o Grandma Fogg pročitajte ovdje. Također, dobro je dodati, ovih su dana otvorili i poslovnicu u City Centru one West pa, ako ste ipak bliže toj adresi, još bolje, barem ćete izbjeći gužve u centru.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

A u slučaju da se već nalazite u centru, nemojte propustiti isprobati niti trenutno najpopularniji sladoled u gradu. U zagrebačkoj Martićevoj ulici, na broju 14B, naime, otvorila se slastičarnica Crna ovca, koja je u Beogradu posljednjih 10-ak godina totalni hit. Više o ponudi i cijenama možete čitati ovdje, a mi ćemo još samo dodati kako je nama apsolutni favorit za sada njihov sladoled od sezama, a sviđa nam se i bijela čokolada s pečenim jagodama i acetom balsamicom.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

FESTIVALI VRIJEDNI PAŽNJE

Ovog vikenda na Europskom trgu se održava ZeGeVege festival u sklopu kojeg možete kušati najrazličitije zalogaje, od egzotičnog voća koje ovdje prodaje Exotic King, preko humusa i piva, pa sve do ukusnih mochija i gyoza koje priprema simpatična Japanka Maki Nagayoshi, vlasnica japanskog restorana Ping Pig. Upravo je njezin štand i ove godine jedan od najzanimljivijih, jer osim hrane, ove subote, 7. rujna, u večernjim satima nudi i koktele s Monachus džinom, koje će pripremati Luka Žuljević, inače vlasnik Monachus destilerije. Stoga, želite li se počastiti dobrom veganskom hranom, uživati u mochiju koji Maki radi sama (onaj od manga je fantastičan!), a zatim sve to zaokružiti kvalitetnim koktelom, svratite na ZeGeVege. Festival traje do nedjelje, 8. rujna.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Osim ZeGeVege festivala, na Britanskom trgu još danas traje i Food Truck Festival. Ovih smo dana obišli i isprobali što se nudi, a najviše nam se svidio burger s kestenom (da, kestenom), slastan falafel i zasitni rezanci. Što smo još isprobali, kakve su cijene i sve ostale detalje pronađite u našem velikom vodiču kroz festival.

image
Darko Tomas /Cropix
image
Darko Tomas /Cropix

Također, još uvijek traje i Food Film Festival koji se održava na Trgu dr. Franje Tuđmana. Tamo možete uživati u burgerima, ćevapima i tacosima, a danas i u superpopularnom filmu ‘Dune: Part Two‘. Više o festivalu i ponudi pročitati možete ovdje.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:56