DOBRA PREPORUKA

Gdje u Zagrebu kupiti dobre, meke i sočne cimet rolice? Ovo su tri provjerene adrese

Osim toga, na listu smo dodali i pekarnicu u kojoj možete kupiti babku s cimetom i bademima

Jesen je i službeno stigla, a to znači samo jedno - sezona cimet rolica je otvorena. Iako smo nedavno podijelili recept za najbolje rolice iz kućne radinosti, vjerujemo da među vama postoje i oni kojima se, zbog najrazličitijih razloga, tijesto kod kuće baš i ne mijesi. No, ne brinite, jer u Zagrebu postoji nekoliko adresa na kojima možete kupiti, a zatim i pojesti vrlo dobre, mirisne i meke cimet rolice. Donosimo ih u nastavku.

NOVE U PONUDI

Cimet rolice je u ponudu nedavno uvela ekipa iz Bread Cluba, koja sada drži čak šest poslovnica u cijelom gradu. Njihove su klasične, meke su i sočne, s poštenom količinom punjenja i, zapravo, kada smo ih ovih dana isprobali, planirali smo pojesti samo koji griz, a ostatak ostaviti za poslije, ali se na kraju nismo mogli zaustaviti na dva zalogaja i odmah pojeli jednu cijelu. Rolica u Bread Clubu košta 2,80 eura.

image
Lidija Lončarić

KLASIČNE S PREMAZOM

Cimet rolica već nekoliko godina drži i pekarnica Korica. Njihove su zasitne i također dobro punjene nadjevom, s lijepom aromom cimeta i blago krckavim šećerom. Osim toga, cimet rolice u Korici jedine su na našoj listi premazane šećernim premazom. Rolicu iz Korice možete naručiti i putem dostavnih servisa, i to po cijeni od 2,30 eura.

image
Privatna Arhiva/

MALO DRUGAČIJE

Cimet rolicama iz pekarnice Kukuriku vraćamo se već dvije sezone, otkad smo ih prošle godine otkrili. Napravljene su malo drugačije od klasike, točnije, tijesto je lijepo razlistano i maslačasto, a cijela rolica presvučena je u posip od cimeta. Punjenje je bogato, ukusno, a pecivo sočno i, iako možda ne najklasičnije, svakako jedno od onih u koje ćete se, ako volite cimet, odmah zaljubiti.

image
Privatna arhiva

A ŠTO KAŽETE NA BABKU S CIMETOM?

Kada vam dosade cimet rolice (ako se to uopće može dogoditi), zasladiti se možete i aromatičnom babkom iz Noel Bread and Deli pekarnice. Rade je od kiselog tijesta, u nadjev dodaju poštenu količinu cimeta i hrskavih badema, a zatim sve zapeku dok kruh ne poprimi hrskavu koricu, a iznutra ostane mekan. Babku prodaju po komadu, kupiti se može u njihovim pekarnicama na tri lokacije u Zagrebu, ali i naručiti putem dostavnih servisa, i to po cijeni od 3,40 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 08:02