Vinska nagrada

Mundus Vini Summer Tasting dodijelio je zlatnu medalju i Best of Show Croatia za Goldberg White

Goldberg White Best of Show 2024 Mundus Vini

 Press
Uz ekskluzivnu liniju Goldberg, Vina Belje su poznata i po premium liniji mono sortnih vina visoke kvalitete

Jubilarni 35. Mundus Vini Summer Tasting ove godine je proširio svoje horizonte uključivanjem dvadeset novih ocjenjivača vina koji su redom profesionalci iz vinske industrije iz svih krajeva svijeta. Prema riječima organizatora novi ocjenjivači su donijeli drugačiju perspektivu i svoja znanja te postavili nove standarde, kako za ovo, tako i za ostala svjetska ocjenjivanja.

Upravo na ovakvom unaprijeđenom ocjenjivanju Mundus Vini, Belje je još jednom pokazalo svoju svjetsku klasu koja se gradila kroz godine tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnji tipičnih vina baranjskog terroira. Goldberg White, jedno od tri vina iz superior kolekcije Goldberg, osvojilo je zlatnu medalju i titulu Najbolje vino iz Hrvatske (Best of Show Croatia), kome su za petama Goldberg Graševina i Goldberg Red te premium graševina Vina Belje s osvojenim srebrnim medaljama.

Suzana Zovko, direktorica Vina Belje, o najboljem bijelom vinu iz Hrvatske kaže: "Prije nekoliko godina odlučili smo se na iskorak u pogledu stvaranja naših vina i liniju Goldberg obogatili s novim blendovima Goldberg White i Goldberg Red za koje mogu reći da predstavljaju najbolje od Baranje. Goldberg White ističe se dubokom zlatnom bojom i izraženom gustoćom jer smo željeli da ga ljubitelji vina zapamte već pri prvom susretu. U bogatom aromatskom profilu izdvajaju se arome zrelih jabuka i marelica iz baranjskih voćnjaka, a na njih se nadovezuju blage arome vanilije i karamele koje ostaju i na dugom završetku tijekom kušanja. Kada smo pripremali kombinaciju graševine i chardonnaya za ovo vino težili smo skladu i balansu što je donijelo punoću tijela i mekoću. S ovim vinom smo uistinu osvojili publiku koja ga posebno hvali na svim našim predstavljanjima, a sad smo osvojili i međunarodni žiri ocjenjivanja Mundus Vini Summer Tasting".

image

Goldberg White Best of Show 2024 Mundus Vini

Press

Uz ekskluzivnu liniju Goldberg, u kojoj kupaže Goldberg White i Goldberg Red skupljaju nagrade na renomiranim svjetskim ocjenjivanjima, Vina Belje su poznata i po premium liniji mono sortnih vina visoke kvalitete u kojima se ističu graševina, merlot, cabernet sauvignon i frankovka.

Inače, zemlje istočne Europe na ovom su natjecanju, kako stoji na službenim stranicama, i dalje jedne od zvijezda u usponu, osvojivši ukupno 175 nagrada, od toga 5 Grand Gold, 108 zlatnih i 62 srebrne medalje. Popis predvodi Gruzija s 46 nagrada, a slijede Rumunjska s 43 nagrade, Moldavija s 23, Češka s 16 i Bugarska s 13. Republika Sjeverna Makedonija i Hrvatska osvojile su po 9 nagrada, Armenija 8, Mađarska 5, Bosna i Hercegovina 3 nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 11:05