Od ponedjeljka, 27. svibnja, Strossmayerov trg u Zagrebu na tjedan dana postat će omiljeno mjesto ljubitelja pizze, jer stiže treći Pizza festival Zagreb. Na ovogodišnjem izdanju predstavit će se ugostitelji na 11 kućica, od kojih će se na čak devet nuditi hrana, a na ostalima piće. To su: Al Dente, Pizza Re, Pizza Social Club, RougeMarin, Zagyland, Picnic & Poma Food Boutique, Tutto Passa, Pizza Fritta i Oui Chef on Wheels te Gingle Bells i Central Bar. Kako najavljuju organizatori, nudit će se pizza u nekoliko varijanti, od napoletane do romane, pizza fritta, siciliana...
TKO NUDI ŠTO?
Osim što su najavili i bogat zabavni program, organizatori su objavili i dio ovogodišnje ponude. Otkrili su tako da će zagrebačka pizzerija Al Dente nuditi napoletane u kombinacijama Margherita di bufala, Mortadela & Stracciatella, Piccante, te Prosciutto & Stracciatella.
Ekipa iz Pizza Social Cluba u ponudi će imati hrskave pizze s punijim rubom, što je stilski kombinacija napoletane i romane, a moći će se pronaći pod nazivima Mamargherita, Pizzaioli i Pepperoni, te Parmigiana i Bianca. Zagrebački RougeMarin chefa Marina Medaka, kao i prethodnih godina, pripremat će deblju pizzu sicilianu, a u ponudi će biti pizze Palermo, Messina, Siracusa, Siracusa Bambini, Tarapani i Catania koje predstavljaju svaki grad na jedinstven način.
Taste of Sicily nudit će pizze s artičokama i sušenim rajčicama te kremastom ricottom, a tu su i pikantna pizza sa salsiccijom i medom s chilli papričicama, te bogata mortadela, s crnim maslinama i cherry rajčicama te pestom od pistacija i creme fraicheom.
Zadarski Picnic i Poma Food Boutique ovog puta dolaze udruženi. Poma stiže sa svojim sourdough sendvičima koji su prošle godine prilično dobro prošli kod posjetitelja Pizza festivala, dok Picnic donosi svoje poznate koktele, a najavljuje i koktele osmišljene baš za Pizza festival. Šašava Mare je, kažu, samo jedan od njih!
Na festival se vraća i Pizza Fritta sa svojim calzone pizzama prženim u dubokom ulju, a na Strossu će se predstaviti i braća Cvetko, koji stoje iza brenda Pizza Re. Oni stižu s klasičnom Margheritom, Capriccosom, Piccante, Mortadellom, te pizzom kuće naziva ‘Pizza Re‘.
Ljubiteljima romane najviše bi se mogla svidjeti kućica Tutto Passa, a na Bread Clubovim sourdough tijestima stižu četiri zavodljive kombinacije nadjeva - od pizze Di Mamma s Prosciuttom Cottom San Daniele, preko pizze La Primaverile s mariniranim tikvicama, ricottom, sušenim rajčicama, crnim maslinama i svježim bosiljkom. do pizze Melon s Prosciuttom di Parma i listovima dinje te pizze Speciale s guancialeom, kremom od bundeve, pecorinom i svježim ružmarinom.
Po prvi put posjetitelji će moći kušati i zagorsku pizzu, i to na kućici Zagyland. Uz klasike Margheritu i Tunu, boje Zagorja branit će dvije specijalne pizze - Zagyland i Horse City.
Osim pizze, Oui Chef on Wheels i chef Vedran Stojanac nudit će tjesteninu iz koluta sira.
Sve novosti, termine događanja i načine prijava možete svakodnevno doznati prateći Pizza Festival Zagreb na Facebooku i Instagramu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....