‘I LOVE SUSHI‘

Naučite pripremati sushi kao profesionalac! Putujuća izložba u Etnografskom muzeju otkriva sve tajne omiljenog japanskog jela

U izložbi "I Love Sushi" uživat će i oni kojima je sushi manje poznat, ali i strastveni ljubitelji te hrane

Etnografski muzej u suradnji s Veleposlanstvom Japana danas, 6. rujna u 18 sati, otvara Putujuću izložbu japanske fundacije ‘I Love Sushi‘.

Jelo koje se u Japanu počelo pripremati prije više od 1000 godina do danas se poprilično promijenilo, a vrsta koja je većini ljudi danas poznata je nigiri sushi, koji se pojavio prije otprilike dvjesto godina u Edu, današnjemu glavnome japanskome gradu Tokiju.

Svrha izložbe u Etnografskom muzeju u Zagrebu je pružiti detaljan vizualni vodič o privlačnosti sushija i podučiti kako je Japan prihvatio sushi u njegovu izvornom obliku, kako ga je preoblikovao da bi odgovarao prirodnom okružju, kulturi i načinu života pojedinih područja.

image
Etnografski Muzej /

U izložbi će, navode organizatori, uživati i oni kojima je sushi manje poznat, a zanimljiva će biti i strastvenim ljubiteljima te hrane pogotovo zbog radionice pripreme sushija koja će se održati u sklopu izložbe.

Radionice se održavaju u suradnji s Ginger Sushi lancem restorana i to u dva termina. Prva radionica održat će se 18. rujna u 17 sati za odrasle te 5. listopada u 11 sati za roditelje s djecom. Maksimalan broj polaznika je 12 odraslih, a u subotnjoj radionici uz 12 roditelja i jedno dijete školskog uzrasta.

image
Etnografski Muzej /

Školu izrade sushija, kazali su nam organizatori, vodit će jedan od kuhara iz Ginger sushija, a sve što naprave polaznice i polaznici će moći ponijeti kući.

Prolazit će osnove pripreme riže, nakon čega će uslijediti kratka demonstracija rezanja fileta ribe te će se izrađivati nekoliko vrsta sushija: nigiri/hosomaki/uramaki raznih kombinacija sa sirovom ribom, termički obrađenim namirnicama te vegetarijanski i veganski sushi. Demonstracija i degustacija različitih sushija će biti temeljena na klasičnim i tradicionalnijim sushijima (losos, kozica, tempura, jegulja, avokado, krastavac, california).

image
Etnografski Muzej /

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, a cijena ulaznice za izložbu je 4 eura za odrasle, dok je cijena grupne ulaznice kao i one s popustom za umirovljenike, studente i učenike 3 eura. Prijava je obavezna na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:03