Nakon što smo s vama podijelili popis adresa za nabavku kvalitetnog povrća, šunke, pince i kolača, u nastavku ostavljamo i provjerene recepte koja će uskrsni stol učiniti potpunim. Osim klasika kao što su svježi kruh, makovnjača i pinca, na našem stolu ove godine naći će se i pokoji drugačiji slani i slatki dodatak. Što sve spremamo ovog Uskrsa, potražite u nastavku.
USKRSNI DORUČAK
Da bi uskrsni doručak bio potpun, neovisno o tome u kojem se dijelu zemlje nalazite, na stolu se obavezno nalazi šunka, mladi luk, rotkvice i hren. Uz to, zna se tu naći i pokoja kobasica, ali i domaći kruh, a ovog Uskrsa upravo pobrojanim klasicima odlučili smo dodati i neka nova jela. Na našem stolu tako će se naći i rolada sa šunkom, slatka peciva koja se ne mijese te meka brioche peciva koja se dobro slažu sa slatkim, ali i slanim dodacima.
RECEPT ZA SLANU ROLADU SA ŠUNKOM
RECEPT ZA SLATKA PECIVA KOJA SE NE MIJESE
USKRSNI RUČAK
Kada je u pitanju uskrsni ručak, odmah nam na pamet padaju sočna janjetina s krumpirom i purica ili patka s mlincima. Osim toga, ako vam na ručak dolaze gosti, a vi želite biti dobar domaćin, pripremiti možete i predjela kao što su jednostavne, ali efektne košarice ili pašteta od jetrica. Koristiti možete jetrica koja biste inače ubacili u juhu, pretvoriti ih u fini namaz i poslužiti uz krekere ili kruh i peciva koja su vam ostala od doručka.
RECEPT ZA BISTRU JUHU S NOKLICAMA
KAKO PRIPREMITI PATKU PUNJENU MLINCIMA
SLATKO ZA KRAJ
Među obaveznim uskrsnim slasticama na našem stolu svake godine nalaze se kuglof, pinca, makovnjača i orahnjača, a ove godine listi dodajemo i dobar slatki kruh ili pletenicu te sočnu tortu od mrkve po receptu naše suradnice Slavice Šagolj. Recepte potražite u nastavku!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....