Dragulj Lošinja

Oduvijek ste željeli znati više o talijanskoj hrani, a niste se usudili pitati?! U ekskluzivnom restoranu otkrit će vam sve

 Pavela Digital
U restoranu Bava ove godine gostuje veliki chef Theodor Falser, koji će pripremati talijanske klasike s twistom

Pričati o tome da je talijanska hrana poznata, priznata i izuzetno cijenjena diljem svijeta bilo bi suvišno. Preskočit ćemo, stoga, taj dio i doskočiti na ono važno, a to su činjenice o talijanskoj hrani koje su vam možda promaknule.

Priprema talijanskih jela uvelike ovisi o regiji

Svaka talijanska regija ima svoje specijalitete. Oni ponajviše ovise o različitim mikroklimama, tlu na kojem rastu određene namirnice i utjecaju koji na njih imaju tradicija i kultura susjednih zemalja. Kako Talijani pri kuhanju koriste svježe, domaće i sezonske sastojke, nećete isto jesti boravite li na moru, u planinama ili na granici s Francuskom i Austrijom.

Kako jedu Talijani?

Talijanska jela serviraju se točno određenim redoslijedom. Najprije se jedu ugljikohidrati, a zatim proteini. Prvi se slijed zove "primo piatto" i u njemu ćete pronaći rižu ili tjesteninu. "Secondo piatto" ili drugi slijed uglavnom čine riba ili meso s povrćem. Na kraju se poslužuje dolce, odnosno desert.

image
Pavela Digital

Antipasti se ne jedu svakodnevno

Antipasto (ili antipasti u množini) je predjelo, a čine ga naresci, sirevi, bruschette, masline, dimljena riba i različito povrće. To nije nešto što će prosječni Talijan svakodnevno jesti kod kuće prije ručka, već tijekom službene večere, u restoranu ili na većem obiteljskom okupljanju.

Doručak je najmanje važan obrok u danu

Talijani dan započinju kavom uz koju pojedu kekse ili kakvo pecivo. Nisu skloni obilnom doručku, poput Engleza.

Primjerice, Sfogliatelle, slatko pecivo tipično za Napulj, kultni je talijanski kroasan. Slojevita je to i hrskava poslastica s kremom od ricotte. Navodno je nastala u samostanu Santa Rosa čije su redovnice navodno godinama čuvale recept od očiju javnosti.

Restoran Bava kao oda talijanskoj kuhinji

Nanese li vas put do skrivenog dragulja Jadrana, Lošinja - točnije u uvalu Čikat, dočekat će vas luksuzni hoteli i vile, elegantno uređeni restorani, ukusna jela svjetske kvalitete i vrhunski, komplementarni izbor pića.

image
Pavela Digital

Minimalistički uređen, elegantni restoran Bava utjelovljenje je talijanskog kulinarstva. Smješten unutar Hotela Bellevue na šarmantnom otoku Lošinju, restoran predstavlja gastronomsko putovanje koje svako jelo pretvara u iskustvo koje ćete poželjeti ponovno proživjeti. Od terase s pogledom na čarobnu uvalu Čikat do interijera koji je decentno uređen, atmosfera restorana savršeno zaokružuje čitavo iskustvo boravka u Hotelu Bellevue.

Gurmanske večeri koje ostavljaju bez daha

image
Pavela Digital

Svim zaljubljenicima u pomno kreirane kulinarske specijalitete, ali i onima koji će to tek postati, svoja vrata restoran Bava otvorio je 14. lipnja. Gastronomsko iskustvo koje pruža je redefinirano kako bi ponudilo još veću kvalitetu luksuznih okusa. Ovog ljeta ceremoniju će predvoditi gostujući chef Theodor Falser, a poznati okusi pod njegovim će okretnim prstima dobiti novu dimenziju.

Ovaj vrhunski chef zanat je brusio u najboljim svjetskim restoranima, a njegova je filozofija jednostavna - prirodno, domaće, inspirirajuće i drugačije.

- Svojim gostima želim pružiti najbolje kulinarsko iskustvo i stvoriti nešto što će pamtiti zauvijek - izjavio je svojedobno Falser.

Bogati jelovnik restorana uključuje tradicionalna talijanska predjela, pažljivo odabrana jela od tjestenine i rižota te raznoliku ponudu ribljih, mesnih i veganskih jela.

Kruna ovog šarmantnog talijanskog restorana nije samo pomno kreirani jelovnik, već i istančana vinska karta koja se diči vrhunskim asortimanom prosecca i drugih talijanskih vina s daškom hrvatskog utjecaja. Time je okus svakog jela - zaokružen.

image
Pavela Digital

Dva dana kompletnog luksuza

Specijalno kreiranim gurmanskim večerama u kojima ćete doživjeti kulinarsko umijeće Falserovih vještih ruku, obogatit će jelovnik, ali i program koji Hotel Bellevue nudi 4. i 5. srpnja. Tijekom te dvije večeri Falser će svoje recepte podijeliti sa zainteresiranim kušačima i njihovim istančanim nepcima. Bit će to nezaboravno kulinarsko putovanje koje obećava ekstazu okusnih pupoljaka. Tijekom prvog dana istaknut će klasične talijanske okuse s modernim štihom u restoranu Bava. Idućeg dana kulinarsku će priču upotpuniti azijskim receptima i jelovnikom od više sljedova u japanskom restoranu Matsunoki, nositelj Michelinove preporuke.

image
Bava

Hotel koji neće dopustiti da ne uživate

Hotel Bellevue suvremeni je hotel u kojem je sve, od raskošno dizajniranog interijera, preko vrhunske spa ponude do koktela, osmišljeno tako da možete uživati u životu.

Izvana je uređen minimalistički, a luksuzno opremljen interijer obogaćen je otvorenim atrijem koji čitavoj priči daje prozračnost. Prostor je idealan za opuštanje i obnovu životne energije.

image
Bava

Inače, Čikat je u 19. stoljeću kao "mjesto koje liječi" postao poznat zbog specifične mikroklime. Tradicija lječilišta danas ostaje očuvana u Spa Clinic i Spa Gardenu hotela, koji osim klasične hotelske priče nudi i suitove s jacuzzijem na terasi, personalizirane spa programe i tretmane, unutarnji i vanjski bazen s morskom vodom, japanski restoran Matsunoki i igraonicu za djecu.

image
Shutterstock

Bilo bi, stoga, stvarno tužno propustiti ekskluzivnu priliku svjedočenja kulinarskom majstorstvu chefa Theodora Falsera. Mjesta za jedinstvene gastronomske večeri ovog vrhunskog stručnjaka, vođenog jednostavnom životnom filozofijom, možete rezervirati ovdje. Kako ne biste pomislili da fabriciramo realnost, spomenut ćemo što je odgovorio na pitanje o tome u koji bi od najboljih restorana na svijetu odletio avionom pojesti samo jedno jelo.

image
Pavela Digital

- Za to mi ne bi trebao avion. Otišao bih mami, koja kuha najbolja jela. Pripremljena jednostavno s puno ljubavi - izjavio je Falser i time otkrio sve što trebate znati o talijanskoj kuhinji i njegovom umijeću - s ljubavlju se stiže najdalje.

image
Lošinj

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Lošinj Hotels & Villas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 14:02