DOBRE PREPORUKE

Ovo su nove zagrebačke terase s najljepšim pogledom pa, ako ste zapeli u gradu, svratite na koktel (ili na bazen)

Jednom kada ih otkrijete, ovdje ćete vjerojatno poželjeti provoditi svaku toplu ljetnu večer u gradu, sve do odlaska na more

U slučaju da se osjećate bezvoljno i kao da ste još jedini ostali u gradu dok se ekipa sunča i kupa na obali, imamo dobru ideju kako sami sebe možete oraspoložiti. Svratite na jednu od ovih adresa, naručite koktel i uživajte u prekrasnom pogledu na grad ili mnogima omiljeni zagrebački park. Brzo biste mogli zaboraviti na more i još jednom sami sebe podsjetiti zašto toliko volite Zagreb.

KOKTELI I BAZEN? MOŽE

Za Zonarovu terasu na krovu hotela, sigurni smo, već ste čuli, jer osim što se ovdje uživa u dobrim koktelima, ovo je jedino mjesto gdje možete svratiti na kupanje u bazenu s pogledom na grad. Zonarov Cherry Pop bar mnogi su već proglasili top ljetnom adresom u gradu, a kako i ne bi kada spaja sve što vam na vruće ljetne dane treba. Hotel se nalazi na adresi Trg Krešimira Ćosića 9, a radno vrijeme bara na krovu Zonara je od 9 do 23 sata svakog dana. Više informacija čeka vas ovdje.

image
Video Hanza Media/Jure Cukar
image
Video Hanza Media/Jure Cukar

BRUNCH S POGLEDOM

U Jurjevskoj na broju 4 nedavno je otvoren butik hotel HOH, u sklopu kojeg se također nalazi šarmantna terasa. HOH Terrace Bar mjesto je s kojeg puca prekrasan pogled na grad, a osim u piću, ovdje od petka do nedjelje, od 12 do 15 sati, možete uživati u HOH brunchu ‘kod M.J. Zagorke‘, točnije birati možete između dva etažera ispunjena slanim i slatkim kombinacijama. Tu su, primjerice, poširana jaja, školjke, focaccia s mortadelom i pistacijom, palačinke i vafli. S druge strane, odlučite li se u HOH svratiti u kasnijim poslijepodnevnim satima, birati možete između sedam osvježavajućih koktela barmena Darka Uremovića. Uglavnom, za svakog ponešto. Više o hotelu i ponudi potražite ovdje.

image
Bože Tomić/Press
image
Bože Tomić/Press

KOKTEL U CENTRU GRADA

Nedavno smo večer proveli na terasi art‘otela i ostali više nego ugodno iznenađeni dobrim koktelima, atmosferom i pogledom na centar grada. Ovaj novi hotel nalazi se na početku Petrinjske ulice, na broju 7 i dobra je opcija ako na ovom potezu tražite mjesto za popiti koktel uz, primjerice, zalazak sunca. Osim toga, u slučaju da ogladnite, u sklopu art‘otela nalazi se i restoran Yezi, u kojem se nude jela inspirirana kulinarskom tradicijom Azije. Ovdje tako možete naručiti sashimi ili neko od parenih jela, ali i uživati u japanskim čajevima. Naše dojmove iz Yezija možete pročitati ovdje, a više o art‘otelu ovdje.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

POSLASTICA ZA KRAJ: HLADOVINA OMILJENOG PARKA

Iako tehnički nije u pitanju bar na krovu, u pitanju je najšarmantnije mjesto u gradu s kojeg puca prekrasan pogled na mnogima najljepši park u Zagrebu – maksimirski Vidikovac Cafe, nekad poznatiji kao Vidikovac Kiosk. Nedavno je, nakon 50 godina, ponovno otvorena i terasa na prvom katu, na kojoj se sada održavaju različiti glazbeni događaji koji će vas, sigurni smo, rasplesati (Samba u parku, Park Grooves zvuče odlično) i gdje možete svratiti na kakvo dobro osvježavajuće piće. Više informacija potražite ovdje.

image
Vidikovac Facebook
image
Vidikovac Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 12:05