PLACE MARKET

Ovog petka na Dolac stižu poznati splitski chefovi, kuhat će paštu, raditi sendviče i riblje kobasice

Ne propustite gostovanje Marka Đuraševića iz Zrno Soli te Stipe Šušnjare iz splitskog Artičoka

Mnogi zagrebački gurmani jedva su dočekali povratak PLACe Marketa, gastro druženja koje se svakog toplog i sunčanog petka održava na tržnici Dolac, gdje se okupljaju poznata imena s naše gastronomske scene, pa su ih organizatori, nakon prošlotjednog otkazivanja zbog kiše, ovog petka odlučili iznenaditi posebnim gostovanjem. Naime, baš kao i u Zagrebu, PLACe Market se nekoliko tjedana u godini održava i na splitskom Pazaru, gdje okuplja tamošnje chefove i restorane, a upravo ovog petka neki od njih dolaze u Zagreb. Na tržnicu Dolac tako stiže ekipa iz restorana Zrno Soli, chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak, te ekipa iz ARTičoka sa chefom Stipom Šušnjarom.

image
Place Market Facebook/

ŠTO ĆE SE KUHATI?

Đurađević i Prnjak u Zagreb stižu sa svojim signature jelom, paštom u umaku od ribljih kostiju, škampa i jastoga, kojim žele pokazati koliko se pametno i maksimalno svaka namirnica može iskoristiti. Također, predstavit će i svoju varijantu panuozzo sendviča by Zrno Soli u kojem spajaju sastojke kao što su mortadela, mozzarella i pistacija. Osim toga, posjetitelji će kod njih moći kušati i pršut, koji će rezati na licu mjesta.

image
Damira Kalajzic/

Splitski ARTičok, predvođen chefom Stipom Šušnjarom, poznat je po svojoj inovativnosti, a na Dolac dolaze sa svojim specijalitetom s kojim su već osvojili Splićane. Radi se o ribljem hot dogu, o kojem nam je Šušnjara svojevremeno pričao.

Kombinacija ribe i neočekivanih dodataka stvara jelo koje, kažu organizatori, morate isprobati da biste razumjeli njegovu popularnost. Uz to, tu će biti i još jedan specijalitet, najavljuju iz ARTičoka, ali još uvijek ostaju tajanstveni.

image
Damira Kalajzic/

I TO NIJE SVE!

Kako saznajemo, idućeg petka, 10. listopada na zagrebački PLACe Market stiže i popularna ekipa iz splitske Pigerije Gudin, koje će posjetiteljima nuditi jela od, logično, svinjetine.

PRIČU O GUDIN PIGERIJI PROČITAJTE OVDJE

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Gudin Pigeria/

A TKO OD ZAGREBAČKIH UGOSTITELJA STIŽE?

Osim splitskih gostiju, PLACe marketu se ponovo pridružuje i Dante tapas bar sa svojim tapasima od kozica, posjetitelji će moći kušati i jela na štandovima restorana Noel, zatim isprobati što se novo nudi kod Gastronomada, a tu je i skradinski rižoto iz RougeMarina.

image
Place Market Instagram/

Crni rižoto priprema chef Vedran Stojanec, tjesteninu u parmezanu Al Dente ekipa pod vodstvom chefa Branka Kusovca, domaća jela poput sarme i purice s mlincima Vinkl, patke i štrukle Darling&Shegrts, odležane steakove Meat the King, a za falafel je zadužena ekipa iz Falafela Inc. Tu su i wokovi iz Thai Thai-a, poke zjele iz Poke Pokea, slastice iz Amelie slastičarnice i Ferdinand knedle, pa i sushi i gyoze iz Asuke.

ŠTO JE PLACE MARKET?

Ovaj popularni projekt, koji se održava svakog sunčanog petka od 18:00 sati, već drugu godinu zaredom okuplja najbolje ugostitelje iz Hrvatske, promovirajući autentične specijalitete i oživljavajući tržnice kao ključne destinacije u lokalnim zajednicama.

Započeo u proljeće prošle godine, iz petka u petak ovaj projekt nastavlja rasti u popularnosti i privlači sve veći broj posjetitelja. Već drugu godinu za redom PLACe market odvija se na glavnoj zagrebačkoj tržnici Dolac, a nekoliko mjeseci u godini i na splitskom Pazaru.

Tako su Zagrepčani petkom jeli na placu, a Splićani proljetnim subotama na Pazaru. Ovaj petak će konačno i Zagrepčani i mnogobrojni turisti u Zagrebu moći uživati u splitskim specijalitetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 14:16