Mnogi zagrebački gurmani jedva su dočekali povratak PLACe Marketa, gastro druženja koje se svakog toplog i sunčanog petka održava na tržnici Dolac, gdje se okupljaju poznata imena s naše gastronomske scene, pa su ih organizatori, nakon prošlotjednog otkazivanja zbog kiše, ovog petka odlučili iznenaditi posebnim gostovanjem. Naime, baš kao i u Zagrebu, PLACe Market se nekoliko tjedana u godini održava i na splitskom Pazaru, gdje okuplja tamošnje chefove i restorane, a upravo ovog petka neki od njih dolaze u Zagreb. Na tržnicu Dolac tako stiže ekipa iz restorana Zrno Soli, chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak, te ekipa iz ARTičoka sa chefom Stipom Šušnjarom.
ŠTO ĆE SE KUHATI?
Đurađević i Prnjak u Zagreb stižu sa svojim signature jelom, paštom u umaku od ribljih kostiju, škampa i jastoga, kojim žele pokazati koliko se pametno i maksimalno svaka namirnica može iskoristiti. Također, predstavit će i svoju varijantu panuozzo sendviča by Zrno Soli u kojem spajaju sastojke kao što su mortadela, mozzarella i pistacija. Osim toga, posjetitelji će kod njih moći kušati i pršut, koji će rezati na licu mjesta.
Splitski ARTičok, predvođen chefom Stipom Šušnjarom, poznat je po svojoj inovativnosti, a na Dolac dolaze sa svojim specijalitetom s kojim su već osvojili Splićane. Radi se o ribljem hot dogu, o kojem nam je Šušnjara svojevremeno pričao.
Kombinacija ribe i neočekivanih dodataka stvara jelo koje, kažu organizatori, morate isprobati da biste razumjeli njegovu popularnost. Uz to, tu će biti i još jedan specijalitet, najavljuju iz ARTičoka, ali još uvijek ostaju tajanstveni.
I TO NIJE SVE!
Kako saznajemo, idućeg petka, 10. listopada na zagrebački PLACe Market stiže i popularna ekipa iz splitske Pigerije Gudin, koje će posjetiteljima nuditi jela od, logično, svinjetine.
PRIČU O GUDIN PIGERIJI PROČITAJTE OVDJE
A TKO OD ZAGREBAČKIH UGOSTITELJA STIŽE?
Osim splitskih gostiju, PLACe marketu se ponovo pridružuje i Dante tapas bar sa svojim tapasima od kozica, posjetitelji će moći kušati i jela na štandovima restorana Noel, zatim isprobati što se novo nudi kod Gastronomada, a tu je i skradinski rižoto iz RougeMarina.
Crni rižoto priprema chef Vedran Stojanec, tjesteninu u parmezanu Al Dente ekipa pod vodstvom chefa Branka Kusovca, domaća jela poput sarme i purice s mlincima Vinkl, patke i štrukle Darling&Shegrts, odležane steakove Meat the King, a za falafel je zadužena ekipa iz Falafela Inc. Tu su i wokovi iz Thai Thai-a, poke zjele iz Poke Pokea, slastice iz Amelie slastičarnice i Ferdinand knedle, pa i sushi i gyoze iz Asuke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....