SVI PRIČAJU O...

Pitali smo vas koje su najbolje slastice s pistacijom i gdje ih kupujete, ovo su vaše preporuke

Još uvijek traju simpatične rasprave o sladoledu i drugim slasticama s pistacijom, a ovo su one koje vi volite najviše

Posljednjih tjedan dana na društvenim mrežama traje totalno ‘pistacija ludilo‘. Sve je počelo sladoledom poznatog lanca brze hrane, a nastavilo se objavama brojih brendova (ne samo u Zagrebu) na istu temu, da bi dovelo do toga da ovih dana baš svi pričaju o pistaciji. Budući da smo ovog vikenda i sami pisali o toj temi, na našem smo vas Instagram profilu pitali koja je vama najdraža slastica s pistacijom i gdje je u Zagrebu kupujete. Izdvojili smo vaše najčešće odgovore i donosimo ih u nastavku.

image
Digihelion/Getty Images/istockphoto

SLADOLEDNE PREPORUKE

Najviše preporuka dobili smo za dva sladoleda. To je sladoled na kuglice koji možete kupiti u slastičarnici b041 u Zagrebu i sladoled od pistacije koji radi ekipa iz Croccantina, koji možete pronaći u svim Spar i Interspar supermarketima. Probali smo oba i slažemo se s pohvalama. Kremasti, osvježavajući i s dobrom dozom pistacije (ne onom umjetnom), da smo sami radili ovu listu, i nama bi se svakako našli pri vrhu.

Osim navedene dvije, dobili smo još i nekoliko preporuka za Pri suncu sladoled od pistacije te sladoled od pistacije iz Amelie slastičarnica.

image
B041 Instagram

ZA DOBAR DORUČAK

Osim sladoleda, naši čitatelji posebno vole i krušne proizvode pa smo tako dobre preporuke dobili i za kroasan s pistacijom iz Boogie Laba. Isprobali smo ga, prilično je dobro punjen i cijena mu je 3 eura.

image
Marko Todorov/Cropix

Posebno ste pohvalili i cruffin od pistacije iz Bread Cluba, o kojem se ovih dana također puno govori budući da se i ekipa iz Bread Cluba priključila raspravama o pistaciji na društvenim mrežama. Dobro je dodati i da su nedavno izbacili svoju knjigu u kojoj se, među ostalim, nalazi recept za njihov najpoznatiji cruffin pa, ako i ne živite u Zagrebu i nije vam lako dostupan, ovo je dobar način da u njemu uživate češće. Više o knjizi "Starter" pročitajte ovdje.

image
Bread Club Instagram

ULTIMATIVNE POSLASTICE

Posljednje dvije slastice za koje smo dobili najviše preporuka su moćan keks od pistacije iz pekarnice Kukuriku, koja se nedavno otvorila i u Mesničkoj ulici i sada je bliže i ekipi koja svakodnevno prolazi centrom, te baklave iz La Turke. Pronaći ih možete na nekoliko lokacija u Zagrebu, ali i u Splitu, Varaždinu, Puli, Zadru i Rijeci, njihove slastice prodaju se i u trgovačkim centrima, a baklavu s pistacijama rade u nekoliko varijanti i svaka je bogata, zasitna i sočna.

image
Privatna arhiva
image
La Turka Instagram

OSTALE DOBRE PREPORUKE

Među ostalim preporukama za slastice s pistacijama našao se i Brachatella namaz od pistacije, o kojem smo pisali nedavno, zatim choux slastica s pistacijom iz slastičarnice Neka jedu kolače, a nekoliko preporuka dobili smo i za Lou Lou kolač iz Amelie slastičarnica s pistacijom, kremom od vanilije i jagodama ili malinama.

image
Slasticeamelie.com
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Marko Miščević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. srpanj 2024 09:15