GDJE ZA VIKEND

Počinje 20. Bučijada! Prilika je to da nabavite najbolje bučino ulje te kušate jela i pića od buče

Svečano otvaranje je u petak u 17 sati, a u subotu u 11 sati se otvara najveći Sajam bučinog ulja na koji se odazvalo više od 200 izlagača!

Bučijada, jedna od najposjećenijih jesenskih manifestacija, održat će se po jubilarni 20. put. I ove godine čeka nas bogati program, a u Ivanić-Gradu okupit će se više od 200 izlagača s brojnim kulturnim, zabavnim i edukativnim sadržajima kao i bogatom gastronomskom ponudom.

Manifestacija koja se održava od 2004. godine, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, a i ove godinen nudi atraktivan program za odrasle, djecu, obitelji i ljubitelje dobre hrane, kulture i zabave u razdoblju od 4. do 6. listopada.

Glavni događaji Bučijade odvijat će se na Trgu Vladimira Nazora i okolnim ulicama, gdje će posjetitelji u subotu i nedjelju moći uživati u najvećem hrvatskom prodajnom sajmu bučinog ulja, buča i drugih poljoprivrednih proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na bučino ulje proizvođača iz cijele Hrvatske, te na razne specijalitete poput piva od buče, bučnica, pralina punjenih bučom, kave sa začinima od buče i drugih delicija.

image
TZ Ivanić-Grad

Gradski park i uži centar grada bit će dekoriran s više od 10 tona buča i brojnim dekoracijama, skulpturama i foto pozicijama.

Svečano otvaranje održat će se u petak, 4. listopada u 17 sati, uz prigodni dokumentarni film povodom 20 godina Bučijade.

Iz Grada javljaju kako u petak posjetitelje zabavljaju tamburaški orkestar HRT-a i Jelena Rozga, u subotu Jole, a u nedjelju ovogodišnju Bučijadu zatvara Tony Cetinski. Subota i nedjelja donose bogat folklorni program, jazz koncerte, DJ nastupe i zabavu za sve ukuse.

Pored glazbenih nastupa, na pročelju Gradske vijećnice bit će video projekcije pod nazivom "Putovanje kroz prošlost grada", a u subotu u 11 sati se otvara najveći Sajam bučinog ulja na koji se odazvalo više od 200 izlagača koji će ponudi svoje ulje, buče i razne proizvode.

image
TZ Ivanić-Grad

U 13 sati će održati znanstveno-stručni skup "Bučino ulje od polja do stola". Raspravljat će se uzgoju i proizvodnji ulja, te o njegovim benefitima za zdravlje. U nedjelju se organizira natjecanje cvjećara na temu "Jesenski aranžman od buče" i u poslijepodnevnim satima radionica prirodne kozmetike s bučom.

Mala Bučijada nudi bogat i raznolik program za najmlađe, koji će se održavati u Sportskom parku Zelenjak. U subotu i nedjelju, djeca i obitelji mogu uživati u brojnim radionicama, igraonicama i natjecanjima.

Glavni događaji za djecu uključuju: kazališne predstave, mađioničarske nastupe i koncert dječjih zborova, natjecanje u jedenju kremšnita od buče, za juniore i seniore, karaoke show roditelja i djece, te razne nagradne igre...

image
TZ Ivanić-Grad

Cjelodnevni program bit će upotpunjen zabavnim parkom, vatrogasnim igraonicama, kreativnim radionicama i sportskim sadržajima. Posebno atraktivna će biti natjecanja kao što su utrka drvenih konjića, skakanje u vrećama, te interaktivna radionica pod nazivom "Selo buča".

Organizatori pozivaju sve ljubitelje buče da posjete manifestaciju i oslaste nepca raznim jelima od buče - od juhe, rižota, bučnice sve do kremšnita s bučom. Bit će tu i izložba gljiva, biciklijada i mnogi drugi popratni program.

Više informacija o programu na službenim stranicama manifestacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:20