Proljeće je na vratima i, iako je vremenska prognoza posljednjih dana prilično varljiva, uskoro bi se vrtovi mogli pošteno zazeleniti. Obišli smo zato tržnicu i naišli na zdrave listove špinata i blitve, ali i salate poput matovilca, endivje i radiča. Naišli smo i na lijepe primjerke kupusa i kelja, a osim zelenih plodova, tu je i omiljena nam cikla. Kako bismo iz sezonskog povrća izvukli što više, sastavili smo popis recepata koje ovog ožujka obavezno stavljamo na svoje tjedne menije. U nastavku tako ostavljamo recepte za malo drugačije varijante kremastog rižota, tjesteninu s radičem u mesnoj i ribljoj varijanti, slane palačinke za brzi doručak, ručak ili večeru, a na popis smo dodali i čak četiri nova favorita s ciklom. Tu je i jedno jelo na žlicu, dvije stvarno zasitne salate te klasici u novom ruhu. Zaboravite običan ručak, sve topliji dani i pune klupe na tržnicama neka budu izvor inspiracije za neka nova, još bolja jela.
DVA MALO DRUGAČIJA RIŽOTA
RIŽOTO OD CIKLE S KOZJIM SIROM I LIGNJAMA PO RECEPTU CHEFA DENIJA SRDOČA
KLASIK U NOVOM RUHU
NJOKI OD ŠPINATA ALLA KRPICE SA ZELJEM
OKRUGLICE OD KELJA PUNJENE RIŽOM
A ŠTO KAŽETE NA PALAČINKE?
MINI PALAČINKE SA ŠUNKOM, ŠPINATOM, JAJIMA I VRHNJEM
PALAČINKE OD BLITVE PUNJENE PAŠTETOM OD TUNE
KOBASICA ILI INĆUNI?
ZIMSKA TJESTENINA S RADIČEM, KOBASICAMA I SUŠENIM RAJČICAMA
TJESTENINA S RADIČEM I INĆUNIMA
CIKLA I ČETIRI NOVA JELA
CIKLA PUNJENA BLITVOM I SKUTOM
TARTAR OD CIKLE SA ŠTRUDLOM OD BIJELE RIBE
NA ŽLICU
VARIVO OD SLANUTKA, BATATA I ŠPINATA
SALATA MOŽE BITI ZASITNA
SALATA S RADIČEM, LOSOSOM I NARANČOM
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....