GDJE NA KAVU I ČAJ?

U centru Zagreba otvoreno je novo mjesto koje je već postalo hit, nude brunch cijeli dan, a ponose se i ostatkom ponude

Marelica Art Latte u Zagreb donosi dašak francuskog šarma, ne bi li tako postao novo pamtljivo gastro mjesto

Nedavno otvoreni bistro Marelica Art Latte, projekt 57-godišnjeg poduzetnika Adnana Taletovića, smješten je u samom srcu Zagreba. Na adresi Petrinjska 47, ovaj bistro poseban je po tome što ovdje u brunchu možete uživati cijelog dana. Nude različite zdravije opcije jela, a tu je i bogat izbor pića.

Na brunch jelovniku nalaze se klasična jela poput jaja na oko, omleta i kajgane, ali i pet različitih salata koje se mogu prilagoditi ukusima gostiju. Tu su i salate s burratom, dimljenim lososom, tunom ili kozicama, dok je avokado bruschetta na tostiranom kruhu, obogaćena sezam dressingom i kremama od graška i paprike, već jedan od popularnijih izbora.

image
Biljana Blivajs/cropix/Cropix

Ljubitelji poslovnih ručkova također imaju što izabrati. Na meniju se nude sezonske juhe, dvije vrste quesadilla (veganska verzija s bučom ili ona s piletinom), te talijanska salata s pršutom, mozzarellom i pecorinom. S druge strane, za ljubitelje tjestenine tu su tagliatelle, tortelloni i ravioli.

Kada je riječ o desertima, uz klasičan kroasan, tu su i pohani kroasan s cimetom, bademovom kremom i šumskim voćem, te dvije vrste tarta – bretonski i onaj od marelice, koji je postao svojevrstan zaštitni znak bistroa. Ponuda se dodatno obogaćuje Ferrero desertom u čaši, čokoladnim kolačem i chia pudingom s pet različitih kombinacija voća.

image
Biljana Blivajs/cropix/Cropix

Marelica Art Latte nudi i širok spektar voćnih koktela, cijeđenih sokova, smoothija i tzv. imunitet shootera, a tu su i superfood dodaci poput acaija, spiruline i reishija. Također, svaki topli napitak može se naručiti s biljnim mlijekom, što bistro čini pristupačnim i osobama koje preferiraju vegansku prehranu ili iz nekog drugog razloga izbjegavaju određene proizvode životinjskog podrijetla.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Posebna poslastica je njihov Tea time, verzija Happy Houra, gdje se od 16 do 21 sat uz čajeve i slastice poslužuje vino te šampanjac. U pripremi napitaka koriste isključivo kavu iz zemalja poput Gvatemale, Etiopije, Kolumbije i Brazila, dok čajevi dolaze iz svih krajeva svijeta, uključujući Japan, Kinu i Indiju.

S vizijom da postane prepoznatljivo mjesto, Marelica Art Latte nudi kombinaciju zdrave hrane i pića više kvalitete, u prostoru koji u Zagreb donosi dašak francuskog šarma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 06:02