Trebat će vam:
Tijesto:
1 kg glatkog brašna 1 svježi kvasac 2 dcl toplog mlijeka sol ulje 4 dcl vode |
Nadjev:
15 dkg šunke 15 dkg sira |
Priprema:
U toplom mlijeku razmutite kvasac. Pustite da se diže nekih pola sata. U brašno dodajte sol, ulje i kvasac. S vodom zamijesite mekano tijesto. Ostavite da se diže na toplome još sat vremena. Tijesto podijelite u pet kugli iste veličine, razvaljajte ih i izrežite na četiri trokuta. Stavite sir i šunku (mogu biti naribani ili u šniticama) i zarolajte. Stavite u protvan obložen papirom za pečenje i premažite žumanjkom. Po želji kiflice možete posuti sezamom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Savršeno će pasati uz umak od ajvara i kiselog vrhnja!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....