Bosanska kuhinja

Zapečene paprike punjene povrćem i slaninom

Obožavamo kada povrće možemo izdubiti i napuniti različitim divotama!

Povoljan ručak ili večera koji u kojima se povrće može transformirati u što god vi želite. U nadjevu je tajna, a s njim možete otići u krajnosti po vašoj želji. Sir je uvijek dobar prijatelj povrća i s njim nikada nećete pogriješiti. Isto vrijedi i za slaninu koja će vašem povrću dati divan dimljeni okus. Danas pripremite punjene paprike s povrćem i slaninom!

Trebat će vam:

8 paprika
450 g Ledo povrća za francusku salatu
120 g crvenog luka
3 žlice ajvara
30 g slanine
100 g naribanog sira
4 žlice ulja
sol
papar
nasjeckani peršinov list

Priprema:

Na ulju propirjati sitno nasjeckani luk, zatim dodati komadiće tanko rezane slanine i kratko propirjati te ubaciti povrće. Nakon 10 minuta umiješati ajvar, začine po želji i dobro izmiješati i ostaviti sa strane. Paprike očistiti od sredine pa ih prerezati po pola i puniti smjesom. U vatrostalnu posudu uliti malo vode da pokrije dno slagati paprike. Između paprika po želji staviti jedan svježi krumpir narezan na kriške ili višak smjese za punjenje. Po vrhu paprika naribati sir i peći na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Isprobajte i musaku od povrća, junetine i krumpira te brzu papazjaniju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 20:33