Trebat će vam:
• 5 kg crvene rog paprike
• 1,5 kg patlidžana
• 1-2 svježa ljuta feferona
• glavica češnjaka
• sol prema ukusu
• 500 ml ulja
Priprema:
Paprike i patlidžane ispecite u pećnici. Kad su paprike pečene, stavite ih u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite (para će odvojiti kožicu od mesa paprika pa ćete ih lakše oguliti). Osim kožice, s paprika maknite i peteljke te sve koštice. Ogulite i patlidžane. Povrće sameljite na mašini za mljevenje mesa. U veliku što širu posudu ulijte 500 ml ulja, pa stavite povrće koje morate bez prestanka miješati da ne zagori.
Kad tekućina dovoljno ispari, i kad se nakon što povućete kuhačom po dnu posude, vidi dno, znak je da je se priprema bliži kraju. Tada dodajte sol prema ukusu i sitno nasjeckane feferone te češnjak. Još malo miješajte pa potom ajvar punite u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro zatvorite. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....