URADI SAM

"Tražili su 9000 eura za izradu drvene ograde, a ja sam je napravio za 3600"

 /SHUTTERSTOCK

Vlasnik jedne kuće koji na Redditu ima korisnički račun GoHokiez podijelio je kako su sami izgradili ogradu za privatnost nakon što su dobili nevjerojatno skupu ponudu. Radeći transformaciju u stilu "uradi sam" uspjeli su uštedjeti više od 9 000 eura.

Redditor GoHokiez podijelio je projekt kuće u objavi na društvenoj mreži i pokazao kako se može napraviti dobar posao i uz to uštedjeti.

image
Reddit/GoHokiez

Korisnik je u objavio objasnio da im je nakon raspitivanja kod stručnjaka ponuđen iznos od 9 000 do 13 500 eura za ogradu koja bi stvorila privatnost u njihovom dvorištu, prenosi The sun.

"Nismo si mogli priuštiti ponude koje smo dobili, pa sam odlučio sam preuzeti zadatak. Nije bilo previše strašno. Definitivno postoje neka područja za poboljšanje, ali zadovoljan sam ishodom." - rekao je.

Ukupna duljina njihove "uradi sam" ograde iznosila je 128 metara i koštala ih je samo oko 3600 eura. Video je pokazao kako se drvena ograda proteže duž cijelog njihovog prostranog dvorišta. Iako se postavljanje barijere nije baš pokazalo besprijekornim, objasnili su da nije previše komplicirano. Dodali su da je kopanje stupova u blizini drveća bilo veći izazov nego što su očekivali.

"Morao sam pokušati na nekoliko različitih mjesta dok nismo imali dovoljno sreće da iskopamo prostor s obje strane bez potrebe da probijamo veliko korijenje. Ipak, to je bio jedan od ugodnijih problema koji smo uspjeli riješiti." - rekao je vlasnik.

image
Reddit/GoHokiez

Otkrili su da im je za projekt trebalo nekoliko punih dana rada, ali se itekako isplatilo.

"Teško je procijeniti; radio sam to u slobodno vrijeme i vikendima tijekom dva mjeseca. Ali ako bih morao pogađati, [bilo je potrebno] četiri do pet punih 12-satnih dana za jednu osobu. Kružna pila, odvijač, bušilica, libela, svrdlo, kopač rupa za stupove, miješalica za beton, rukavice, strpljenje i mnoge audio knjiga/podcasta u redu" opisao je.

Dodali su da, iako je ograda trenutno gola, nadaju se da će uskoro dodati završni detalj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. kolovoz 2024 21:57