Ovo je 20 najljepših primjera

Divne ideje za uređenje dječje sobe

 

Ako ste u potrazi za novim dekorativnim idejama za sobu vašeg mališana, na dobrom ste mjestu. Danas vam donosimo 20 prekrasnih dječjih soba s izvrsnim dekorativnim idejama. Od vintage i skandinavskih do šarenih i jednobojnih u ovim se divnim sobama krije pregršt inspiracija.

Urediti dječju sobu, prema dobi, ukusu i zanimaciji djeteta nije mala stvar. Mlade djevojke i dječaci brzo rastu, a soba bi se i ukrasi trebali mijenjati s njima. Bez obzira da li je soba individualna ili se dijeli, praktična ili estetski lijepa, dječja je soba životni prostor djeteta gdje se igra, mašta, uči i spava, i baš zato mora biti usklađena sa svim njihovim potrebama.

Krevet je glavna zvijezda dječje sobe i nezamjenjivi je komad namještaja. Mora biti odgovarajuće veličine, a simpatičnim sezonskim dekoracijama i posteljinom možete mijenjati njegov izgled.

Pametno planiranje sobe

Budući da se neke stvari ne dijele, važno je da svako dijete ima personaliziranu atmosferu čak i unutar iste sobe. Ograđivanje prostora može se postići odabirom dvije radikalno različite pozadine ili postavljanjem različitih zavjesa oko svakog kreveta.

Trendi detalj koji mališani obožavaju su šatori i kućice

Ako želite stvoriti razigranu dječju sobu, nema ništa bolje od šatora ili kućica. Ovi boemski prostori savršena su mjesta za igranje ili odmor. Uz dosta jastuka i djetetu dragih predmeta, kućica će nesumnjivo postati omiljeni kutak vašeg mališana. Okvir kućice može biti čak i na krevetu koji se pretvara u utočište, ukrašeno malim nišama ili pokrivačima s razigranim pozadinom i motivima.

Ne zaboravite na zid!

U dječjoj sobi zid nikako ne bi smio biti bijel i beskoristan. Danas postoji puno zidnih dekoracija koje mogu biti - praktične, edukativne, estetske ili pak razigrane. Od zidnih polica za odlaganje stvari i efekta školske ploče, gdje nastaju najljepše ideje do veselih boja koje potiču dobru atmosferu u sobi poput crvene, narančaste i žute ili ružičastih oblaka. U svakom slučaju, boju nikako ne smijete propustiti!

Mali trendi dekorativni predmeti

Lijepa svjetiljka, geometrijski tepih ili niz jastuka u pastelnoj boji, također su neizostavni detalji svake dječje sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 03:58