U GOSTIMA

Mala prizemnica s velikim bazenom i još boljim interijerom pored Šibenika

 NINO STOJIĆ
Uređena je u modernom stilu, a nit vodilja je bila zadržati jednostavnost uz ubacivanje svih sadržaja potrebnih za ugodan boravak

Mir i tišina na svega nekoliko minuta vožnje do centra Šibenika - tim riječima Jakov Ivić opisuje svoju Vilu Sullago. Moderna kuća od 75 četvornih metara nalazi se u mirnoj uvali jezera Prokljan, u naselju Vrulje u Bilicama. Gosti se u njoj uistinu mogu odmoriti od užurbanog načina života te pritom uživati u vrhunskoj udobnosti.

image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ

Kuća ima dvije sobe s velikim bračnim krevetom, dvije kupaonice te kuhinju sa dnevnim boravkom koji se otvaranjem staklene stijene spaja s vanjskom terasom od 100 m2. Tu je i bazen s grijanjem, masažom i protustrujnim plivanjem te vrt.

image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ

- Prednost ove kuće je to što se nalazi na mirnoj lokaciji, a ujedno u blizini svih sadržaja. Prilikom izgradnje i opremanja objekta fokus je bio na kvaliteti samog objekta i materijala od kojih je građen, kao i na kvaliteti boravka ljudi kojima je namijenjen. Takvih objekata je malo na ovakvim i sličnim lokacijama gdje se češće uređuju postojeći objekti na način da zadovolje minimalne kriterije za iznajmljivanje. Kuću je gradila tvrtka Progerea d.o.o. od same ideje i projektiranja pa do završetka radova i opremanja, uz suradnju prijateljske dizajnerske kuće Posh blvd - objašnjava vlasnik.

image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ
image
NINO STOJIĆ

Uređena je u modernom stilu, a nit vodilja je bila zadržati jednostavnost uz ubacivanje svih sadržaja potrebnih za ugodan boravak.

- Gradnja kuće bila je veliki izazov. Kod samog razmještaja prostora komplicirano je bilo uklopiti kuhinju s dnevnim boravkom na način da se zadrže čiste linije i jednostavnost. Meni osobno je bio izazov montirati drvene grede pergole jer pomoćnik majstora nije mogao zbog specifične ozljede, pa sam ja preuzeo njegovu ulogu. Bilo je i anegdota: prilikom montaže stepenica za ulaz u bazen tri puta je majstor razbio rubni kamen bazena i tri puta smo ga mijenjali. Ispočetka nije bilo ni drago ni simpatično ali nakon trećeg puta je postalo - kaže Jakov Ivić.

image
NINO STOJIĆ

Danas mu je omiljeno mjesto baš kutak na vanjskoj terasi uz zid sobe. Tamo uglavnom stoji vanjska fotelja ili ležaljka jer je u tom dijelu najduži dio dana hlad tijekom ljeta, pruža pogled na zelenilo i jezero, a ujedno je intimno jer je zaklonjeno od pogleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 19:28