pogledajte kako dobro izgleda!

Ova savršena kuća ima samo 60 kvadrata, možete ju dobiti za 97.000 eura, a izgrađena je od trenutno najpopularnijeg materijala

 cltbuildings.ee

Eelin je mala i udobna kuća modernog dizajna, savršena za manju obitelj ili kao ljetna vikendica. Zahvaljujući velikim prozorima i terasi s obje strane kuće, odlično se uklapa u prekrasno prirodno okruženje.

Riječ je o udobnoj jednokatnici koja se ističe svojim praktičnim rasporedom i uključuje sve što je potrebno za udoban svakodnevni život. Površina joj je tek 60 četvornih metara no to nikako ne znači da komfora u njoj nedostaje. Baš suprotno. Ova kuća ima veliki zajednički kuhinjsko-dnevni boravak s izlazom na terasu iz dva smjera, dvije spavaće sobe pa čak i saunu s kupaonicom. Hedonizam samo takav, zar ne?

image
cltbuildings.ee

Iz tvrtke CLT Buildings koja prodaje ovu divnu kuću kažu kako, unatoč kvadraturi, ovaj objekt itekako ima potencijala biti i nečija stalna rezidencija.

- Od 2013. godine naša je misija pružiti našim privatnim i poslovnim klijentima trajna, visokokvalitetna građevinska rješenja s vrijednošću za novac. Pokreću nas entuzijazam i predanost u svemu, od izgradnje zgrada do okoliša koji ih okružuje. Zahvaljujući ovom načinu razmišljanja, nijedan detalj ne prolazi nezapaženo jer pažljivo biramo pažljivo sve svoje materijale i brinemo se da ponudimo rješenja koja su održiva, ekološki prihvatljiva i najviše kvalitete. Upravo takva je i Eelin kuća - govore iz tvrtke i dodaju da ako vam se sviđa ova kuća i želite bap takvu, a ipak vam treba malo više prostora, u ponudi je slična takva kuća s tlocrtnom površinom od 103 četvorna metra koja uključuje tri spavaće sobe te odvojenu kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu. Raspored također uključuje opciju potkrovlja koje se može pretvoriti u spremište ili dodatnu spavaću sobu, ovisno o željama i potrebama budućih stanara.

Zanimljivi dio je i materijal je od kojeg je kuća izgrađena.

-To je inovativni i izdržljivi CLT drveta, zahvaljujući kojem je unutarnja površina čak 10% veća nego inače. CLT ili križno lamelirano drvo odlikuje se izvanrednim strukturnim, ekološkim, protupotresnim i toplinskim svojstvima i u posljednje vrijeme u svijetu doživljava veliku popularnost - objašnjavaju iz tvrtke.

image
cltbuildings.ee

Inače, srce manje kuće od 60 m2 je prostrana prostorija koja objedinjuje kuhinju i dnevni boravak, a koja je kroz cijeli dan ispunjena dnevnim svjetlom zahvaljujući velikim prozorima s obje strane kuće. Plan veće kuće pokazuje inovativan raspored prostorija, dovodeći tehničke prostorije kao što su toaleti, kupaonica i sauna u srce kuće. Rezultat je više privatnosti za sve članove obitelji. Na zahtjev, govore iz tvrtke, obje kuće mogu uključivati ​​zatvorenu garažu, nadstrešnicu za automobil ili jednostavno dodatnu ostavu.

Ono što plan kuće Eelin čini sjajnim je velika terasa s obje strane kuće koja vam daje priliku uživati ​​u suncu kako unutra tako i vani cijeli dan. Međutim, kada vani počne padati kiša, možete se skloniti pod produženi krov i jednostavno uživati ​​u umirujućem zvuku kišnih kapi na površini.

- Sve naše kuće izgrađene su od inovativnog CLT-a (tj. križno laminiranog drveta), koji se često smatra betonom modernog doba, iako je 5 puta lakši od potonjeg, ali s istim pokazateljima čvrstoće. U usporedbi s konvencionalnijim materijalima, CLT nudi nekoliko prednosti za vaš budući dom. Budući da je obnovljiv materijal, veže CO2 tijekom svog životnog ciklusa, pruža izvrsnu unutarnju klimu zahvaljujući velikoj toplinskoj vodljivosti i pomaže u ravnomjernoj raspodjeli razine vlage u cijeloj kući. Vaš će novi dom također biti pogodno okruženje za osobe s alergijama zahvaljujući antibakterijskim svojstvima CLT-a. Višeslojno drvo također djeluje kao odlična protupožarna barijera i pruža ravnomjernu zvučnu izolaciju - za kraj kažu iz tvrtke.

Cijena ove kuće? Od 97.000 eura. Više saznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 08:36