Kao nove

Ovaj fantastičan trik s korom banane čisti cipele učinkovito, brzo i bolje od svega

 ALBINA GAVRILOVIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO, MOTORTION/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Neki od najboljih trikova za čišćenje su neobični, ali su jeftiniji, i često nam stoje u ormarićima na dohvat ruke

Čini se da su trikovi za čišćenje uz pomoć proizvoda kojima to nije primarna funkcija sve popularniji. Od kečapa koji sjajno čisti nehrđajući čelik do svemogućeg dvojca sode i octa, danas na popis možete dodati i jednu namirnicu, točnije koru od banane, koja fantastično čisti kožne i lakirane cipele.

Iako se može činiti suludim koristiti namirnice za čišćenje doma ili kao u ovom slučaju cipela, kore agruma, sok od limuna, kečap, majoneza, pa čak i bijelo vino izvrsno obavljaju različite kućanske zadatke čišćenja.

image
NADTOCHIY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Danas vam donosimo naš omiljeni trik za čišćenje koji uključuje bananu!

Doznajte kako očistiti kožne i lakirane cipele korom banane, koja vrlo učinkovito uklanja nečistoću i tvrdokorne naslage svojim prirodnim uljima i šećerima.

Čišćenje cipela korom banane možda će se nekima činiti suludim, ali zapravo je vrlo učinkovit, osobito ako vaše cipele nisu crne ili smeđe, već u boji.

image
MOTORTION/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Počnite tako što ćete oguliti zrelu bananu i pojesti je.

Zatim, uzmite unutrašnjost kore od banane i utrljajte je po cipelama. Prirodna ulja i šećeri u kori banane pomoći će u uklanjanju prljavštine s vaših cipela, a istovremeno će ih ostaviti sjajnima i mirišljavim.

Kad ste koru od banane istrljali po cipelama, suhom krpom obrišite sve ostatke. Ako su vam cipele posebno prljave, možete upotrijebiti četku s mekim vlaknima da izribate sve tvrdokorne mrlje.

Važno je napomenuti da ovaj trik najbolje funkcionira na kožnim ili lakiranim cipelama, budući da ulja u kori banane mogu ostaviti mrlje ili promijeniti boju drugih materijala.

image
ALBINA GAVRILOVIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Osim toga, svakako testirajte trik na malom, neupadljivom dijelu svojih cipela prije nego što ga upotrijebite na cijeloj površini.

Dakle, sljedeći put kada trebate na brzinu očistiti cipele, razmislite o banani umjesto uobičajenih proizvoda za čišćenje.

Iako se ovi trikovi za čišćenje mogu činiti neobičnim, oni su vrlo učinkoviti u čišćenju raznih kućanskih predmeta.

Međutim, ne mogu se svi kućanski predmeti očistiti ovim metodama. Uvijek je dobro prvo testirati malo područje kako biste bili sigurni da trik za čišćenje neće ošteti predmet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 15:21