IMAMO RJEŠENJE

Sofa vam uništava uživanje na jastucima: Spriječite da vam jastuci skliznu s ovim pametnim rješenjem

 WHYFRAMESTUDIO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jeste li ikada skliznuli na pod dok ste gledali svoju omiljenu emisiju? Niste sami! Čini se da neke sofe žele uništiti vaše uživanje na jastucima. I što ste opušteniji, oni više klize. Na primjer, sjedenje s podignutim nogama i stopalima na jastucima može uzrokovati velika pomicanja jastuka. Tkanina na sofi također može igrati ulogu, budući da su neke tkanine, poput baršuna skliskije od drugih. Također, sofe s jednim jastukom manje klize od popularne varijante s tri jastuka.

Bez obzira na razlog zašto jastuci klize — postoji rješenje! Možete kupiti podlogu za prianjanje izrađenu posebno za jastuke na sofi; međutim, otkrili smo da je korištenje standardne prostirke jeftinije i zahtjeva vrlo malo vještina za izradu. Djeluju jednako dobro na jastucima kao i na sprječavanju klizanja tepiha.

image
ANDREYPOPOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kako koristiti prostirku da spriječi klizanje jastuka

Podloge za prostirke koriste se za sprječavanje klizanja tepiha po podovima. Dolaze u tipičnim veličinama tepiha i mogu se lako izrezati na željenu veličinu jastuka za kauč s pomoću škara. Veličina ne mora biti precizna — mjerenja nisu potrebna. Jednostavno uklonite svoje jastuke i stavite jastučić za prostirke nove veličine ispod. Možda ćete morati odrezati još malo ako je jastučić još uvijek vidljiv nakon što zamijenite jastuke. Razmislite o kupnji veće količine kako biste podlogu za prianjanje mogli postaviti po cijeloj duljini kauča i tako osigurali još veću protukliznu pokrivenost.

Ako vam dosadni jastuci i dalje stvaraju probleme, alternativna ideja je korištenje čičak traka. One su jednako jednostavne za korištenje - samo izrežite da pristaju i pričvrstite ljepljivu stranu jedne trake na dno jastuka, a drugu na dno sofe. Međutim, to vas sprječava da okrenete jastuke i može uništiti određene tkanine. Preferiramo metodu podloge za prostirke jer je najjeftinija, najlakša i najprikladnija za kauč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 11:40