NA PUTU PREMA DOLE

Radnici Peveca štrajkaju u Zagrebu i Bjelovaru

 Miroslav Martinić/Cropix

Više od stotinjak radnika Pevec grupe započelo je štrajk ispred trgovačkog centra Pevec u Jankomiru u Zagrebu, a oko 50 radnika okupilo se u Bjelovaru.

Na štrajk smo se odlučili jer nemamo drugog načina da se izborimo za isplatu zaostalih plaća za rujan i listopad kod poslodavca koji očito ne vodi računa o svojim obvezama prema radnicima niti prema interesima korisnika usluga Peveca, rekao je predstavnik Sindikata radnika trgovine Nikola Šuman.

„Molimo vas za razumijevanje, molimo vas da nas shvatite i da nam pružite podršku. Samo želimo biti plaćeni za svoj rad“, obavijest je koja je rijetke kupce koji još dolaze u Pevecov prodajni centar u Bjelovaru dočekala na zatvorenim vratima u utorak u 7 sati.

Prema procjenama sindikata, za isplatu plaća radnicima Peveca sa svim doprinosima mjesečno treba 4,5 do 6 milijuna kuna. Trenutačno je u tvrtki zaposleno oko 2000 ljudi koji nisu primili plaće za rujan i listopad. Računi su blokirani, a dugovi dobavljačima milijunski.

Nakon što je u utorak 16 vjerovnika na Trgovačkom sudu u Zagrebu protiv tvrtke Pevec zatražilo otvaranje stečaja, čini se da je to jedina mogućnost naplate potraživanja i za ostale vjerovnike.

Krizni menadžer Peveca Josip Baotić, koji je proteklih mjesec dana vodio pregovore s dobavljačima o nalaženju rješenja za spas tvrtke, jučer je podnio ostavku. (A.Č.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:41