IZ ZBIRKE ‘DOLCE GARBO‘

Glumac, glazbenik i pjesnik Nikša Kušelj najavljuje koncert u rodnome gradu

Nikša Kušelj i Lino Glavočić

 /Press
Koncert će se održati u Parku Orsula u srijedu, 14. kolovoza s početkom u 21:30 sati

Kad se sunce povuče iza horizonta, a zvijezde polako izrone iz svog skrovišta, Dubrovnik se pretvara u bajkovito mjesto, a Park Orsula postaje pozornica za čaroliju. Tamo gdje kamen grli more, a vjetar šapuće priče prošlosti, Nikša Kušelj i njegov ansambl ‘Glasine‘ donose noć ispunjenu magijom. Orsula, s pogledom prema beskraju, svjetluca kao dragulj u noći, pripremajući se za koncertnu predstavu koja će šaptati u tišini i odzvanjati u srcima", stoji u najavi koncerta koji će se održati u srijedu, 14. kolovoza s početkom u 21:30 sati.

Nikša Kušelj, glumac, pjesnik i glazbenik, publiku vodi na intimno putovanje kroz stihove svoje zbirke "Dolce Garbo".

Ansambl "Glasine" okuplja Sebastiana Vukosavića, Stijepa Gleđa Markosa, Rikarda Kužnina, Ivicu Puljića, Vlaha Kordića, Ivana Colarića, Petra Puljića, Nikšu Butjera i trubadurski duo Srđan i Vukan, koji "donose svoj glas i svoju priču".

"Ovo nije običan koncert, ovo je posveta – posveta glasu, posveta gradu, posveta glazbi koja teče kroz vene vremena. Ovo nije samo koncert, ovo je putovanje. Putovanje kroz vrijeme i prostor, kroz prošlost i sadašnjost. Publika će osjetiti kako stare pjesme oživljavaju na novi način, kako se čuvaju uspomene i stvara nova glazbena baština. Svaka nota, svaki stih, svaka izvedba pričaju priču o ljubavi prema glazbi i gradu, o strasti koja nikad ne umire", poručuje se u najavi te dodaje:

image

Nikša Kušelj i Lino Glavočić

/Press

"Poseban ton večeri daje glazbeni producent, aranžer i gitarist Lino Glavočić. Njegove ruke čarobnjaka stvaraju savršen okvir za glasove "Glasina". Na udaraljkama, kongama i cajonu, Zoran Tomović dodaje ritmičku dubinu, ritam koji kuca kao srce grada, kao srce svake pjesme kao I čitav niz glazbeno instrumentalnih iznenađenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 22:09