SEKSUALNO ZADOVOLJSTVO

I MUŠKARCI IMAJU SVOJU G TOČKU! Nećete vjerovati gdje se nalazi: nadraživanje dovodi do uzbuđenja

Jeste li znali da i muškarci imaju svoju G točku? Ekvivalent je istoimenoj ženinoj centrali za ugodu, dobro je skrivena je od očiju i izrazito osjetljiva na podražaj

Posljednjih godina kod nas se sve više piše o ženskoj G točki, koja se smatra erotski jednim od najosjetljivijih mjesta u ženinu tijelu. Pritom se malo spominje da istu takvu točku imaju i muškarci.

Dapače, čak su mnogi muškaraci potpuno nesvjesni njezinog postojanja, a dodatnu zbrku vjerojatno stvara i podatak da se službeno ona tako ne zove. Većina pripadnika jačeg spola iznenadit će se kad čuju da muška G točka nije ništa drugo nego - dobra stara prostata: orašasta žlijezda kroz koju prolazi mokraćni kanal u muškarca.

Dobro je poznato da je prostata bitna za seksualni život kao žlijezda koja proizvodi jednu od komponenti sjemene tekućine. U mladosti muškarce obično brine akutna upala, a u zrelim godinama dobroćudno povećanje te rak prostate, koji se mogu otkriti pipanjem ove muške spolne žlijezde.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Masiranje prostate nije bez rizika, jer se radi o osjetljivom organu, s kojim valja postupati oprezno kao s bilo kojim drugim unutarnjim organom. Ona sadrži brojne živce, smještene najviše na njenom gornjem i središnjem dijelu. Pritiskanje ili grebanje po tim dijelovima može žlijezdi nanijeti ozbiljnu štetu, od mehaničkog oštećenja do upale, ili pogoršanja otprije postojeće upale.

Neki muškarci, odnosno njihove partnerice, s prostatom se poigravaju u cilju uvećavanja seksualnog zadovoljstva. Naime, opremljenost brojnim živčanim završecima prostatu čini jednim od ciljeva stimulacije te su neki muškarci sposobni doživjeti orgazam već samim nadraživanjem ove žlijezde.

Kao što je poznato, prostata je smještena između mjehura i crijeva te okružuje mokraćnu cijev kojom mokraća izlazi iz mjehura kroz penis: zato se može stimulirati s unutarnje strane, što podrazumijeva dodirivanje anusa, ali i na puno manje riskantan način - s vanjske strane.

Vanjska stimulacija izvodi se pritiskanjem mjesta ispod testisa u blizini analnog otvora. Kod nekih muškaraca nadraživanje prostate dovodi do snažnog spolnog uzbuđenja i postizanja spolnog zadovoljstva. Naravno, to nije obavezna nego samo jedna od tehnika koju ljubavni par može primijeniti za vrijeme spolnog odnosa. I to samo ako doista izazove ugodu.

Naime, iako se to rijetko spominje, seks je sastavni i to vrlo važan dio našeg života: što je on bolji to je i bolji odnos među partnerima te ukupan stupanj zadovoljstva vlastitim životom. Pa, kad već živimo u vremenu u kojemu se preporuča da izaberemo posao koji ćemo raditi zdušno i potpuno mu se predati, zašto isti uživalački pristup ne bismo primjenili i u svoj spavaćoj sobi.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 21:28