Harmony Allison, gastroenterologinja i docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Tufts u Sjedinjenim Američkim Državama, rekla je da izbjegava proteinske pločice jer često sadrže aditive i sastojke upitne korisnosti. Allison kaže da ljudi umjesto njih trebaju jesti orašaste plodove, sjemenke bundeve i maslac od kikirikije.
Britanska zaklada za zdravlje srca (BHF) rekla je da većina osoba unosi više proteina nego što je to potrebno. BHF dodaje da je važno da izvori proteina budu kvalitetni te potiče ljude diljem svijeta da pročitaju sastav hrane koju jedinu i doznaju odakle dolaze proizvodi koje konzumiraju.
Britanski tabloid Mirror navodi da hrana bogata proteinima može pružiti osjećaj sitosti i olakšati kontroliranje tjelesne težine.
Proteinske pločice mogu sadržavati dodani šećer i puno masti pa je važno da se s njima ne pretjeruje. Prosječna osoba neće profitirati od prekomjernog unosa proteina, a oni joj mogu i naštetiti.
Nacionalni zavod za javno zdravstvo Velike Britanije kaže da bi proteini - meso, ribu, jaja i perad - trebali činiti četvrtinu svakog obroka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....