DAVID ŽEFRAN

Život na vrhu kultnog chefa: ‘Borim se s anksioznošću i ponekad je teško. Tih trideset sekundi pakla...‘

Chef David Žefran

 Črt Piksi
David Žefran, poznati slovenski chef, inače diplomirani sociolog, u intervju otkriva zašto ga zovu totalno drukčijim od drugih

Na jednom od posljednjih zavoja, prije nego što se cesta stvarno počne uspinjati prema prijevoju Vršič i nestajati među obroncima impresivnih planina iznad Kranjske Gore, stoji boutique hotel Milka. Nalazi se točno iznad jezera Jasna, a ispred njega otvara se jedna od najljepših i najprepoznatljivijih veduta u slovenskim Alpama. To je ujedno pogled iz blagovaonice najmlađeg fine dining restorana u Sloveniji. Milka nije otvorena ni dvije godine, a već ima dvije Michelinove zvjezdice.

Na prozore u ugodnoj blagovaonici netko je naslagao knjige. U njihovim je naslovima sažeto sve ono što čini filozofiju tima: alpska kuhinja koja koristi svoj položaj gotovo na granici i sasvim smisleno crpi utjecaje iz triju zemalja, održiva etika, nordijska kuhinja, fermentacija... Jela...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 12:54