RECEPT: THE REGENT ESPLANADE ZAGREB gdje su upravo u tijeku Dani bakalara
SASTOJCI za 10 do 12 osoba:
* 1,5 kg suhog bakalara
* 3 kg krumpira
* 30 dag pelata
* 0,4 dl bijelog vina
* 4 režnja češnjaka
* sol
* papar u zrnu
* 5 dl maslinova ulja
* 1 vezica peršinova lišća
1. Bakalar namačite barem 24 sata i najmanje jednom promijenite vodu. Zatim ga ocijedite i kuhajte. Kuhani bakalar izvadite, a vodu sačuvajte za temeljac. Očistite ga od kože i kosti te natrgajte na manje komade.
2. Krumpir narežite na ploške, a peršin i češnjak sitno nasjeckajte.
3. U vatrostalnu posudu slažite red bakalara pa red krumpira dok ne napunite posudu. Dodajte pelate, bijelo vino, maslinovo ulje, kosani peršin, češnjak, sol i papar.
4. Sve zalijte temeljcem i kuhajte dok krumpir ne omekša.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....