RECEPT: MISLAV BOŽIĆ, chef aparthotela Villa Magdalena, Krapinske Toplice
SASTOJCI za 4 osobe:
* 2 žlice ulja
* 1 glavica luka
* 2 režnja češnjaka
* 1 manja mrkva
* 80 dag pelata
* 1 žlica koncentrata rajčice
* 2 svježe rajčice
* 10 dag slanine
* 1 žlica jabučnog octa
* 1 mala žličica suhog bosiljka
* sol
* papar
1. Na ulju popržite luk do zlatne boje, dodajte češnjak i mrkvu narezane na ploškice.
2. Pirjajte nekoliko minuta te dodajte pelate, koncentrat rajčice i svježe rajčice. Zalijte litrom vode, dodajte sol, papar i bosiljak. Kuhajte 40 minuta i na kraju dodajte šećer i ocat.
3. Skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Prije posluživanja u juhu možete dodati malo vrhnja za kuhanje.
4. Tanko narezanu slaninu stavite na papirnati ubrus i pokrijte drugim ubrusom. Slaninu u ubrusu stavite na manji tanjur i na 20 do 30 sekundi u mikrovalnu pećnicu da postane lijepo hrskava.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....