RECEPT DANA

Bakalar na gulaš

Recept: kuhar DUŠAN SANDALJ, restoran Perun, Mošćenice

SASTOJCI za 10 osoba:

* 1,5 kg suhog bakalara

* 3 kg krumpira

* 1 dl maslinova ulja

* 10 dag luka

* 30 dag pelata ili 1 žlica koncentrata rajčice

* 2 dl bijelog vina

* 1 češnjak

* peršin

* lovorov list

* sol i papar

1. Suhi bakalar namačite 36 sati, dvaput promijenite vodu. Ocijedite ga i kuhajte oko sat vremena.

2. Kuhani bakalar očistite od kosti i usitnite na manje komade. Približno 2 dl vode od kuhanog bakalara zadržite kao temeljac.

3. Na zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckan luk i češnjak dok ne postanu kremasti. Dodajte kuhani bakalar, krumpir narezan na ploške, pelate ili žlicu koncentrata rajčice, temeljac od bakalara, 2 dl bijelog vina, peršin, lovorov list, sol, papar te sve zajedno kuhajte 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 08:20