Recept: kuhar DUŠAN SANDALJ, restoran Perun, Mošćenice
SASTOJCI za 10 osoba:
* 1,5 kg suhog bakalara
* 3 kg krumpira
* 1 dl maslinova ulja
* 10 dag luka
* 30 dag pelata ili 1 žlica koncentrata rajčice
* 2 dl bijelog vina
* 1 češnjak
* peršin
* lovorov list
* sol i papar
1. Suhi bakalar namačite 36 sati, dvaput promijenite vodu. Ocijedite ga i kuhajte oko sat vremena.
2. Kuhani bakalar očistite od kosti i usitnite na manje komade. Približno 2 dl vode od kuhanog bakalara zadržite kao temeljac.
3. Na zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckan luk i češnjak dok ne postanu kremasti. Dodajte kuhani bakalar, krumpir narezan na ploške, pelate ili žlicu koncentrata rajčice, temeljac od bakalara, 2 dl bijelog vina, peršin, lovorov list, sol, papar te sve zajedno kuhajte 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....