RECEPT DANA

Struffoli

Recept: MARCO SERRA, chef restorana Egg, Zagreb

SASTOJCI za 10 osoba:

* 70 dag brašna

* 10 dag šećera

* 1,5 dag kvasca

* 15 dag maslaca

* 4 jaja

* 2 dag vanilin šećera

* 40 dag meda

* 0,3 dl brandyja

* 1 dl vode

1. Miješajte brašno, šećer, jaja i maslac omekšao na sobnoj temperaturi, vanilin šećer i kvasac dok smjesa ne postane kompaktna i dobijete fino glatko tijesto.

2. Ostavite ga da se uzdiže 4 sata na sobnoj temperaturi pa oblikujte male loptice i ispržite ih u vrućem ulju.

3. Prokuhajte med, vodu i brandy i napravite sirup. Kad se struffoli ohlade, prelijte ih sirupom. Neka se natapaju.

4. Servirajte na tanjur i ukrasite šarenim jestivim perlicama, kandiranim voćem ili čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 21:29