Recept: MARCO SERRA, chef restorana Egg, Zagreb
SASTOJCI za 10 osoba:
* 70 dag brašna
* 10 dag šećera
* 1,5 dag kvasca
* 15 dag maslaca
* 4 jaja
* 2 dag vanilin šećera
* 40 dag meda
* 0,3 dl brandyja
* 1 dl vode
1. Miješajte brašno, šećer, jaja i maslac omekšao na sobnoj temperaturi, vanilin šećer i kvasac dok smjesa ne postane kompaktna i dobijete fino glatko tijesto.
2. Ostavite ga da se uzdiže 4 sata na sobnoj temperaturi pa oblikujte male loptice i ispržite ih u vrućem ulju.
3. Prokuhajte med, vodu i brandy i napravite sirup. Kad se struffoli ohlade, prelijte ih sirupom. Neka se natapaju.
4. Servirajte na tanjur i ukrasite šarenim jestivim perlicama, kandiranim voćem ili čokoladom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....