Brat HDZ-ova gradonačelnika nožem prijetio političkim suparnicima?

ŽUPANJA - Težak incident zbio se u Županji u ponedjeljak oko 22 sati kad su verbalno napadnuti članovi koalicije SDP-HNS-DSU, a potom je uslijedio i fizički napad na lokalnog čelnika HDSSB-a.



Incident je, prema navodima iz spomenutih stranaka, izazvao 34-godišnji Zdenko Miličević, brat aktualnog gradonačelnika Županje Davora Miličevića i HDZ-ova kandidata za istu funkciju.



- Sve se odigralo na terasi ugostiteljskog objekta u središtu Županje gdje nas je verbalno napao, vrijeđajući nas i psujući. Bio je vulgaran i spominjao čak i mrtve roditelje - tvrdi Zlatko Cegledi, kandidat koalicije SDP-HNS-DSU za županjskog gradonačelnika.



rubrike

VIJESTI
više iz
Kad se incident zbio, Cegledi je na terasi sjedio u društvu supruge i prijateljica, a dodaje i kako ih je izgrednik pred brojnim gostima „pozdravio“ izvikujući „Smrt fašizmu, sloboda narodu“. Sve je trajalo nekoliko minuta, a Cegledi tvrdi i da je izgrednik prije nego što se udaljio pokazivao „nekakav nož“, što su u koaliciji shvatili kao izravnu prijetnju, te cijeli slučaj prijavili policiji.



Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, Krunoslava Žgele, policija u Županji još provodi obavijesne razgovore i istražuje okolnosti cijelog slučaja zasad evidentiranog kao narušavanje javnog reda i mira od strane 34-godišnjaka. Policija je potvrdila i da je isti izgrednik nešto kasnije prišao predsjedniku županjskog HDSSB-a  Ivici Staničiću kojeg je povukao za majicu, te ju i potrgao.



U policiji zasad nemaju spoznaja o pokazivanju noža koji je spomenuo Cegledi. Nož, međutim, spominje i Staničić, kojeg je ista osoba na istoj terasi napala nedugo nakon prvobitnog incidenta.



- To je bio džepni nožić, vrijeđao nas je i psovao sve na terasi, a onda i nasrnuo na mene i poderao mi stranačku majicu. Obranio sam se odgurnuvši ga, no on nije odustajao dok ga nisu odveli. Bio sam u strahu, nisam tada ni znao da je to jedan od braće Miličević - opisuje Staničić koji je prije incidenta po Županji lijepio plakate HDSSB-a. Gradonačelnik Županje Davor Miličević kratko je novinarima rekao „nemam komentara“. Treći brat, Goran Miličević, predsjednik je Općinskog suda u Županji, te po funkciji i prvi čovjek Gradskog izbornog povjerenstva.

Sanja Butigan / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:40