Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy, Ludbreg
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 70 dag brašna
* 12,5 dag maslaca
* 4 dag kvasa
* 5 dag šećera
* malo soli
* malo mlijeka
Za nadjev:
* 20 dag malina
* malo šećera
Za umak od šumskog voća:
* 20 dag šumskog voća
* 15 dag šećera
* 1 dl vode
* 1 žlica pudinga od vanilije
1. Dodajući mlijeka po potrebi od navedenih sastojaka umijesite glatko, ne previše tvrdo tijesto. Ostavite da se digne.
2. Kad se dignulo, oblikujte male kuglice u čiju sredinu stavite malinu uvaljanu u šećer. Slažite ih u kalup jednu do druge i pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
3. Poslužite s umakom od šumskog voća. Za umak kuhajte voće, šećer i vodu i na kraju dodajte puding. Sve zajedno miješajte dok se malo ne zgusne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....