8 pilećih bataka ili 4 batka i 4 zabatka
1 jaje
1 žlica vode
2 šalice cornflakesa
žlica maslinova ulja
sol, papar
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posolite i popaprite piletinu. Između dva lista masnog papira valjkom usitnite cornflakes, ali ne presitno.
Izmutite jaja sa žlicom vode i malo soli. Pomiješajte cornflakes s uljem i malo papra. Umočite batak u jaje pa ga uvaljajte u mrvice cornflakesa. Položite u posudu za pečenje. Postupak ponovite sa svakim komadom mesa. Panirano meso stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite oko pola sata dok lijepo ne porumeni i postane hrskavo.
Napomena: Sve o nabavi, mariniranju i pečenju piletine pročitajte u novom magazinu Dobra hrana koji ćete moći kupiti uz Jutarnji list samo ove nedjelje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....