Recept: MARCO SERRA, chef restorana Egg, Zagreb
SASTOJCI:
* 50 dag šećera
* 50 dag glatkog brašna
* 20 dag badema
* 4 jaja
* 1 žlica naribane limunove korice
* 1 vanilija
* 1 prašak za pecivo
* 2 dag maslaca
* malo soli
1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva pa pržite bademe oko pet minuta, a na radni stol istresite brašno, jaja, prašak za pecivo, vanilin šećer i sol. Zamijesite tijesto.
2. Umiješajte prepržene bademe te od tijesta oblikujte štrucu. Pecite je 15 minuta na 180 stupnjeva pa je izvadite van. Narežite je dijagonalno na male komadiće od 2-3 cm.
3. Rasporedite narezane cantuccine na lim pa pecite još 25 minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....