RECEPT DANA

Cantuccini

Recept: MARCO SERRA, chef restorana Egg, Zagreb

SASTOJCI:

* 50 dag šećera

* 50 dag glatkog brašna

* 20 dag badema

* 4 jaja

* 1 žlica naribane limunove korice

* 1 vanilija

* 1 prašak za pecivo

* 2 dag maslaca

* malo soli

1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva pa pržite bademe oko pet minuta, a na radni stol istresite brašno, jaja, prašak za pecivo, vanilin šećer i sol. Zamijesite tijesto.

2. Umiješajte prepržene bademe te od tijesta oblikujte štrucu. Pecite je 15 minuta na 180 stupnjeva pa je izvadite van. Narežite je dijagonalno na male komadiće od 2-3 cm.

3. Rasporedite narezane cantuccine na lim pa pecite još 25 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 08:40