Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan, Koprivnica, državna prvakinja 2009.
SASTOJCI za kalup promjera 26 cm:
* 30 dag glatkog brašna
* 1,5 dl mlijeka
* pola kockice svježeg kvasca
* 10 dag maslaca
* 10 dag šećera
* malo soli
* 1 vrećica vanilin šećera
* 1 jaje + 3 žumanca
* naribana limunova korica
* 15 dag kandiranog ananasa
* 5 dag grubo narezane ušećerene limunove korice
* 1 svježi ananas
1. Kvasac razmrvite u mlakom mlijeku uz dodatak šećera. Pjenasto izlupajte jaja, maslac, vanilin šećer i naribanu koricu limuna.
2. Brašno prosijte, u sredini udubite jamicu, dodajte uzdigli kvasac i smjesu s jajima. Umijesite tijesto da bude podatno i mekano i pustite ga da odstoji na toplom 20 minuta. Još jednom izradite tijesto i dodajte mu kandirani ananas i limunovu koricu.
3. Ananas ogulite i izvadite mu sredinu koja je tvrda. Kalup namažite maslacem i pospite brašnom, napunite ga tijestom i obložite ploškama ananasa.
4. Ostavite da nabujak još jednom nabuja i pecite 50 - 60 minuta u pećnici koju ste zagrijali na 180 stupnjeva. Po potrebi ga prekrijte alu folijom da se površina previše ne zapeče.
5. Još vrući pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi na kuhinjskoj krpi ili rešetki.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....