RECEPT: MIRJANA KOZLINA, pastry chef The Regent Esplanade Zagreb, dvostruka državna prvakinja u slastičarstvu
SASTOJCI
Za biskvit:
* 4 jaja
* 12 dag šećera
* 10 dag brašna
* 0,5 dl mlijeka
* 0,5 dl ulja
Za kremu:
* 10 dag bijele čokolade
* 5 dl slatkog vrhnja (ili šlaga)
* 2 dag želatine
* 1 dl pirea od malina
* 0,5 dl pernoa
* 50 dag bobičastog voća
1. Za podlogu od jaja, šećera, brašna, mlijeka i ulja ispecite tanki biskvit.
2. Čokoladu rastopite na pari, želatinu namočite u hladnoj vodi da nabubri, zatim je rastopite na laganoj vatri.
3. U mlaku umiješajte šlag, perno, pire od maline ili nekog drugog voća i na kraju želatinu.
4. Rasporedite na biskvit te ukrasite bobičastim voćem. Ako vam je problem napraviti listiće čokolade, obod ni ne morate stavljati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....