RECEPT DANA

Čarobne bobice

RECEPT: MIRJANA KOZLINA, pastry chef The Regent Esplanade Zagreb, dvostruka državna prvakinja u slastičarstvu

SASTOJCI

Za biskvit:

* 4 jaja

* 12 dag šećera

* 10 dag brašna

* 0,5 dl mlijeka

* 0,5 dl ulja

Za kremu:

* 10 dag bijele čokolade

* 5 dl slatkog vrhnja (ili šlaga)

* 2 dag želatine

* 1 dl pirea od malina

* 0,5 dl pernoa

* 50 dag bobičastog voća

1. Za podlogu od jaja, šećera, brašna, mlijeka i ulja ispecite tanki biskvit.

2. Čokoladu rastopite na pari, želatinu namočite u hladnoj vodi da nabubri, zatim je rastopite na laganoj vatri.

3. U mlaku umiješajte šlag, perno, pire od maline ili nekog drugog voća i na kraju želatinu.

4. Rasporedite na biskvit te ukrasite bobičastim voćem. Ako vam je problem napraviti listiće čokolade, obod ni ne morate stavljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 19:27