RECEPT DANA

Čokoladni muffini s jagodama

Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy, Ludbreg

SASTOJCI:

Za biskvit:

* 25 dag brašna

* 20 dag šećera

* 11,5 dag maslaca

* 10 dag čokolade

* 2,5 dl mlijeka

* 1 jaje

* 1 prašak za pecivo

* malo sode bikarbone

Za ukras:

* 2,5 dl vrhnja za šlag

* 50 dag jagoda

1. Maslac i čokoladu otopite na pari pa ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte ostale sastojke i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Dobivenom smjesom punite kalupe za muffine do polovice jer će se uzdići pa pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.

3. Pustite da se muffini ohlade pa ih ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i na kraju svježim jagodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 17:03