RECEPT DANA

Domaći njoki s umakom

Recept: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela, Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 60 dag krumpira

* 5 žlica parmezana

* 1 jaje

* papar

* muškatni oraščić

* 17,5 dag brašna

* 1 dl demi-glace umaka

* 0,8 dl vrhnja za kuhanje

* 20 dag telećeg karea bez kosti

* 2 dag tartufa

* 4 dag sira grana padano

* sol i papar

* peršinov list

1. Za njoke krumpir skuhajte u ljusci te ga još toplog ogulite i protisnite. Pustite da se malo ohladi.

2. U krumpir dodajte jaje, parmezan i svježe naribani muškatni oraščić, izmiješajte i oblikujte njoke. Skuhajte ih u kipućoj vodi.

3. Njoke zagrijte u demi-glace umaku kojemu ste dodali vrhnje i prokuhali ga. U posljednji tren dodajte fino naribane tartufe.

4. Na tanjur prvo stavite njoke s umakom, naribajte još malo tartufa pa na fine listiće rasporedite narezani sir grana padano. Na kraju po njokima rasporedite ispečene šnitice telećeg karea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 20:06