Recept: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela, Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 60 dag krumpira
* 5 žlica parmezana
* 1 jaje
* papar
* muškatni oraščić
* 17,5 dag brašna
* 1 dl demi-glace umaka
* 0,8 dl vrhnja za kuhanje
* 20 dag telećeg karea bez kosti
* 2 dag tartufa
* 4 dag sira grana padano
* sol i papar
* peršinov list
1. Za njoke krumpir skuhajte u ljusci te ga još toplog ogulite i protisnite. Pustite da se malo ohladi.
2. U krumpir dodajte jaje, parmezan i svježe naribani muškatni oraščić, izmiješajte i oblikujte njoke. Skuhajte ih u kipućoj vodi.
3. Njoke zagrijte u demi-glace umaku kojemu ste dodali vrhnje i prokuhali ga. U posljednji tren dodajte fino naribane tartufe.
4. Na tanjur prvo stavite njoke s umakom, naribajte još malo tartufa pa na fine listiće rasporedite narezani sir grana padano. Na kraju po njokima rasporedite ispečene šnitice telećeg karea.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....