NJOKI

Njoki od buče

Nekad zaboravljena buča opet dobiva na cijeni, a od nje se priprema od juhe do džemova. Kušajte s nama njoke, oduševit će vas!

Recept: MARCO SERRA, chef restorana i bara Egg, Zagreb

SASTOJCI za 4 osobe:

* 1 kg buče

* 30 dag integralnog brašna

* 10 dag svježe naribanog parmezana

* 5 dag maslaca

* 0,5 dl extra djevičanskog maslinovog ulja

* 5 dag krušnih mrvica

* 15 dag očišćenih kuhanih kestena

1. Buču ogulite, narežite na sitne kockice pa je pomiješajte s brašnom i maslinovim uljem. Posolite i dobro izmijesite rukama.

2. Oblikujte njoke pa ih rasporedite na lim namašćen maslacem i po njima prospite naribani parmezan i krušne mrvice.

3. Stavite po njima pokoji komadić maslaca i pecite ih oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.

4. U tavu na malo maslaca stavite kuhane kestene, narezane na kockice. Zagrijte smjesu i dodajte njoke te servirajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 23:33