Recept: MARCO SERRA, chef restorana i bara Egg, Zagreb
SASTOJCI za 4 osobe:
* 1 kg buče
* 30 dag integralnog brašna
* 10 dag svježe naribanog parmezana
* 5 dag maslaca
* 0,5 dl extra djevičanskog maslinovog ulja
* 5 dag krušnih mrvica
* 15 dag očišćenih kuhanih kestena
1. Buču ogulite, narežite na sitne kockice pa je pomiješajte s brašnom i maslinovim uljem. Posolite i dobro izmijesite rukama.
2. Oblikujte njoke pa ih rasporedite na lim namašćen maslacem i po njima prospite naribani parmezan i krušne mrvice.
3. Stavite po njima pokoji komadić maslaca i pecite ih oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
4. U tavu na malo maslaca stavite kuhane kestene, narezane na kockice. Zagrijte smjesu i dodajte njoke te servirajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....