RECEPT DANA

Fritule alla veneziana

Recept: MARCO SERRA, chef restorana Egg, Zagreb

• SASTOJCI za 6 osoba:

* 20 dag brašna

* 5 dag šećera

* 5 dag grožđica

* 1 dag kvasca

* 2 dl mlijeka

* 1 jaje

* 1 žlica šećera u prahu

* 1 žličica soli

* 1 l suncokretova ulja za prženje

•1. U posudu stavite brašno, jaja, sol i groždice koje ste prethodno namočili u vodi. Miješajte dok ne dobijete kompaktno tekuće tijesto. Pokrijte ga i pustite da se uzdiže.

•2. U veću posudu ulijte suncokretovo ulje i zagrijte ga na temperaturu prženja. Grabite žlicom tijesto i stavljajte ga da se prži. Fritule su gotove kad poprime zlatno žutu boju.

•3. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirnatu salvetu da se ocijedi višak masnoće. Kad su gotove, pospite ih šećerom u prahu i poslužite tople.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 00:49