Recept: MARCO SERRA, chef restorana Egg, Zagreb
• SASTOJCI za 6 osoba:
* 20 dag brašna
* 5 dag šećera
* 5 dag grožđica
* 1 dag kvasca
* 2 dl mlijeka
* 1 jaje
* 1 žlica šećera u prahu
* 1 žličica soli
* 1 l suncokretova ulja za prženje
•1. U posudu stavite brašno, jaja, sol i groždice koje ste prethodno namočili u vodi. Miješajte dok ne dobijete kompaktno tekuće tijesto. Pokrijte ga i pustite da se uzdiže.
•2. U veću posudu ulijte suncokretovo ulje i zagrijte ga na temperaturu prženja. Grabite žlicom tijesto i stavljajte ga da se prži. Fritule su gotove kad poprime zlatno žutu boju.
•3. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirnatu salvetu da se ocijedi višak masnoće. Kad su gotove, pospite ih šećerom u prahu i poslužite tople.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....