RECEPT DANA

Piletina s ananasom

Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy u Ludbregu, pobjednica Kuharskog kupa 2006.

SASTOJCI za 4 osobe:

• 80 dag pilećeg filea

• 30 dag ananasa

• 20 dag bijele riže

• 5 dag crne riže

• curry

• 2 dl vrhnja za kuhanje

• sol

• papar

1. Popržite na maslacu piletinu, dodajte na kockice narezani ananas, mljeveni curry i vrhnje za kuhanje.

2. Rižu skuhajte u slanoj vodi, ali svaku posebno pa ih stavite na maslac i zajedno izmiješajte.

3. Složite na tanjur rižu, gore stavite meso s ananasom i umakom od curryja te ukrasite vučenim tijestom koje ste premazali jajem, posuli crnim sezamom i ispekli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 22:59