Recept: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela
SASTOJCI
* 3 vezice divljih šparoga
* 1 vezica mladog češnjaka
* 1 dl maslinovog ulja
* 3 ljubičasta luka
Kiselina
* 0,5 dl alkoholnog octa
* 1 dl vode
* 3 žlice šećera
* 2 lista lovora
* sol
* papar u zrnu
1. Divlje šparoge operite te im otrgnite odrvenjeni dio stabljike. Vrhove kratko pofurite i osušite u krpi.
2. Luk očistite i narežite. Mladi češnjak nasjeckajte pa ga kratko popržite na maslinovu ulju. Kad ste sve maknuli s vatre, stavite šparoge i ljubičasti luk.
3. Slažite u zagrijane staklenke te zalijte vrućom, prokuhanom kiselinom pa stavite u pećnicu zagrijanu na 90 Celzijevih stupnjeva 20 minuta da se staklenke steriliziraju, a džem lagano zapeče. Još tople staklenke hermetički zatvorite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....