ČESTITKE ZA HRABROST

INOSLAV BEŠKER Pohvalno je što se predsjednica, gospođa magistra, obrazuje. To je poticaj s najvišeg mjesta na stalno usavršavanje i na studij uz rad...

Zagreb, 261115.Ured predsjednice.Konzultacije oko sastavljanja nove Vlade RH kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic.Na fotografiji: Ivan Sincic i Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX / COPYRIGHTED

Vijest da je magistra Kolinda Grabar Kitarović odlučila upisati doktorski studij politologije sama po sebi je pozitivna. To je poticaj s najvišeg mjesta (barem protokolarno) na stalno usavršavanje, permanentno obrazovanje i, napokon, na studij uz rad. Nema načina da ne podržim to načelo, kojega sam se i sam držao, katkad baš pozno.

Magistra Grabar Kitarović među onima koji je znaju (tko iz gimnazijskih dana, tko sa studija) slovi kao osoba čvrste radne discipline i dobre organizacije vremena, tako da ne vjerujem da bi njezino trenutno zaposlenje trebalo uzimati kao kontraindikaciju ili se pitati hoće li joj radno mjesto jamčiti ikakvu protekciju. Znajući Hrvate, među kojima sam dugo živio, prije bih vjerovao da će joj to biti hendikep - a prve naznake se već i te kako vide u javnosti.

Moglo bi se, štoviše, gospođi magistri čestitati na hrabrosti što demistificira sadašnje radno mjesto, sugerirajući objektivno da radi na poslu koji nije toliko zahtjevan ni vremenski ni koncentracijom, a da ne bi stigla studirati i pisati disertaciju (koja će biti pod povećalom javnosti odmah, za razliku od znanstvenih napora neke političke gospode).

Uzmemo li u obzir (obećano) smanjenje osoblja u Uredu na pola, pa (obećano) svakodnevno zalaženje u Šator dok se problemi braniteljâ ne riješe itd., opet se pokazuje da je sve stvar volje i organizacije - i, dakako, prioriteta pametno postavljenih.

Pohvalno je, naime, što se gospođa magistra obrazuje da nakon sadašnjeg posla počne raditi nešto ozbiljno i kreativno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:32