Recept: MATIJA BALENT, executive chef Hotela Sheraton Zagreb, Zlatni kuhar i državni prvak 2007.
SASTOJCI za 4 osobe:
* 40 dag jagoda
* 8 dag bijele čokolade
* 8 dag crne čokolade
1. Jagode dobro operite zajedno s peteljkama te ih posušite na kuhinjskom papiru. Za to vrijeme otopite svaku čokoladu posebno. Mora se topiti do 45 stupnjeva Celzijevih.
2. Kad je otopljena, pustite je da se ohladi do 30 - 32 stupnja kad je najbolje radne temperature. Umačite jagode pola u tamnu, pola u bijelu čokoladu.
3. Ostatak čokolade stavite u papirnati tuljac pa jagode namočene u bijelu čokoladu tanko poprskajte crnom čokoladom, a jagode namočene u crnu čokoladu bijelom. Pustite da se lagano stegne te poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....